Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexis Tsipras, criticat de președintele PE

alexis tsipras

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a criticat luni decizia liderului partidului stângii radicale Syriza, Alexis Tsipras, de a reînnoi coalitia de guvernare cu ajutorul micii formatiuni nationaliste de dreapta Grecii Independenti (ANEL), relateaza Reuters.

Tsipras a obtinut un nou mandat dupa o victorie decisiva neasteptata a formatiunii sale Syriza la alegerile legislative de duminica, grecii acordându-i o a doua sansa lui Tsipras pentru a scoate tara dintr-o situatie economica dezastruoasa.

Într-un interviu acordat postului de radio France Inter, Schulz a afirmat ca nu poate întelege decizia lui Tsipras de a aduce înapoi la guvernare partidul Grecii Independenti, care a obtinut la alegeri 3,69% din voturi.

'L-am sunat (pe Tsipras) pentru a doua oara sa-l întreb de ce continua o coalitie cu acest partid ciudat, de extrema-dreapta', a spus Martin Schulz. 'Nu prea mi-a raspuns. Este foarte inteligent, mai ales la telefon. Mi-a spus lucruri care pareau convingatoare, însa care, în cele din urma, în ochii mei sunt un pic bizare', a mai spus presedintele Parlamentului European

Liderul ANEL, Panos Kammenos, a declarat ca acordul cu creditorii internationali - Uniunea Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International - a redus Grecia la statutul de colonie îndatorata.

ANEL nu vede lucrurile la fel precum Syriza în multe chestiuni traditional conservatoare, angajându-se sa lupte împotriva imigratiei ilegale si sa apere legaturile strânse între Biserica Ortodoxa si stat.

Schulz a afirmat ca îl admira pe Tsipras pentru modul în care a reusit sa actioneze în ultimul an pentru a obtine un nou mandat, însa a apreciat ca Kammenos este un iresponsabil care trebuie mereu controlat.

'(Tsipras) este de admirat din punct de vedere politic si strategic. Însa mandatul reînnoit cu acest partid populist, de extrema-dreapta, este ceva ce nu pot întelege', a mai spus Martin Schulz.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.