Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu (PSD): A fost finalizată noua schemă de ajutor de stat pentru susținerea și finanţarea proiectelor de investiţii cu impact major în economie

facebook.com
Alfred Laurențiu

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu a finalizat noua schemă de ajutor de stat pentru susținerea și finanţarea proiectelor de investiţii cu impact major în economie.

-Această nouă schemă de finanțare va diminua riscurile de administrare ineficientă a resurselor umane şi financiare ale statului.

-S-a majorat plafonul maxim al investiţiei la valoarea de 5 milioane de euro și s-a introdus unele sectoare eligibile care vor asigura alocarea resurselor financiare către domenii de activitate ce generează un efect multiplicator important în economie.

-A fost introdusă o prevedere foarte importantă şi anume ca analizarea cererilor de acord pentru finanţările depuse să se realizeze într-o ordine determinată pe baza unui punctaj stabilit în funcţie de criterii care asigură atât atingerea obiectivului schemei, cât şi încadrarea în bugetul anual alocat sau în bugetul total al schemei, după caz.

-A fost modificată şi durata sesiunilor de depunere a cererilor de acord pentru finanţare la 30 zile lucrătoare, fapt care va da posibilitatea ca un număr cât mai mare de operatori economici să pregătească şi să depună cererile de acord pentru finanţare.

-A fost modificat şi termenul maxim de analiză la 90 zile lucrătoare, atât pentru cererile de acord pentru finanţare cât şi pentru cererile de plată, având în vedere numărul mare de cereri depuse.

Noua schemă elimină numeroasele obstacole apărute în ultimii doi ani, când majoritatea cererile depuse s-au referit la proiecte de investiţii al căror rezultat sunt produse sau servicii cu o valoare adăugată mică, incapabile să genereze un efect multiplicator asupra regiunii.

Din cauza birocraţiei, se ajunsese ca dosarele depuse pentru proiecte de investiţii cu o valoare sub 5 milioane de euro să aibă o rată mare de respingere, de peste 70%.

Una dintre priorităţile PSD rămâne SUSȚINEREA COMPANIILOR ROMÂNEȘTI, iar Ministerul Finanţelor a impus în Guvern aprobarea a patru programe noi de sprijin, însumând peste 7,5 miliarde de lei, măsuri complementare programului IMM Invest finanţat cu alte 10 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.