Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu, senator PSD, după întâlnirea cu ministrul Agriculturii: România are capacitate de a se susține singură din punct de vedere alimentar

Facebook
Alfre Laurențiu

Azi am avut ședința la Grupul senatorial PSD cu Ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu unde s-a discutat pe lângă alte subiecte importante și tema creșterii prețurilor la produsele alimentare, anunță senatorul PSD Alfred Laurențiu care anunță că s-au primit asigurări ferme din partea ministrului cu privire la securitatea alimentară a României:

”Trebuie să specificăm clar că Ministerul Agriculturii se ocupă exclusiv de asigurarea producției, nu de stabilirea prețurilor.

Prețurile la produsele agroalimentare sunt stabilite de piață și sunt influențate în cea mai mare parte de creșterea prețurilor la energie. Deci trebuie ca Guvernul să acționeze asupra cauzei, adică asupra prețurilor la energie, pentru a opri creșterea inflației.

Vestea bună este că țara noastră nu se află nici pe departe în situația Ungariei, Bulgariei sau a Serbiei, care au fost nevoite să restricționeze exporturile de cereale, întrucât se află într-un deficit de producție. Din fericire, în România se produce mai mult decât avem nevoie pentru consumul intern. România are capacitate de a se susține singură din punct de vedere alimentar.

De exemplu, în ce privește grâul, care ne asigură produsele de panificație. România poate produce până la 11 milioane de tone, în timp ce consumul intern este de doar 4,3 milioane de tone. Celelalte state care au deficit de producție pe plan intern sunt nevoite să intervină pentru a-și asigura consumul.

Rezervele de stat au fost completate, la cererea ministrului PSD, înainte de conflictul din Ucraina și avem resurse interne pentru a completa sau suplimenta aceste rezerve în funcție de evoluția evenimentelor.”, a spus senatorul pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.