Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu, senator PSD: România are un rol major UE în privința gestionării crizei refugiaților

Facebook
Alfred Laurențiu

”România are un rol major, în prima linie a UE în ceea ce privește gestionarea crizei refugiaților. Acest lucru este confirmat de prezența președintelui Comisiei Europene la București.”, susține senatorul PSD Alfred Laurențiu.

La inițiativa PSD Comisia Europeană a făcut deja primul pas, prin activarea mecanismul european de protecție temporară, care oferă mai multe drepturi refugiaților.

Este nevoie de pasul următor, în care UE să ofere sprijin financiar României și celorlalte state membre aflate în prima linie.

PSD va continua să promoveze la nivel european, prin europarlamentarii săi și prin intermediul familiei sale politice europene, această necesitate a unui sprijin financiar acordat statelor din prima linie.

PSD consideră că România trebuie să fie solidară cu toate sancțiunile aplicate Federației Ruse pentru acest act de agresiune împotriva Ucrainei.

În același timp, PSD consideră că și Uniunea Europeană trebuie să fie solidară cu statele membre aflate în prima linie, atât în gestionarea crizei refugiaților, cât și pentru compensarea pierderilor economice, în special în domeniul energetic.

Este nevoie de o soluție pe termen scurt, cum ar putea fi reglementarea temporară la nivel european a prețului la gaze naturale.

Spre deosebire de alte state membre, România va suferi pierderi economice și pe componenta de tranzitului unor cantități de gaze naturale către Turcia.

De altfel, chiar astăzi ministrul Muncii Marius Budăi a avut, în marja ședinței comune a Guvernelor României și Republicii Polone, o întâlnire cu omologul său prin care au stabilit să solicite urgentarea programelor europene de sprijin în criza refugiaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.