Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu, senator PSD: România este în agonie! Sărăcia se instalează rapid și dramatic

Facebook
Alfred Laurentiu

România este în agonie! Sărăcia se instalează rapid și dramatic. De două săptămâni, asistăm la o criză guvernamentală, în care cei implicați își spală rufele în public, asistăm la un show de proastă calitate, pe banii noştri, cei care muncim aproape jumătate din an, ca să plătim taxe şi impozite pentru stat, susține senatorul PSD Alfred Laurențiu.

”Nu ştiu ce înţelege preşedintele Iohannis din această criză, deși are datoria de a readuce stabilitatea şi încrederea în clasa politică, ca instituţie prezidențială, pe care acum o reprezintă.

Ceea ce se întâmplă acum în politică nu aduce nimic bun, nu se va putea construi nimic durabil din ni s-a promis: restructurarea statului, reforme importante în sănătate, educaţie, în marile sisteme publice, reducerea birocraţiei, relansarea economiei, campania de vaccinarea, respectul pentru contribuabil.

Pentru țară, pentru economie, toată această criză politică înseamnă, într-un fel sau altul, bani pierduţi, pentru că la nivelul administraţiei publice totul se blochează.

”Lucrurile fantastice” promise de premierul Cîțu-Wow, în viața reală, înseamnă frig, foame, sărăcie. Prețurile au explodat, moneda națională se prăbușește, inflația crește peste orice prognoze, frigul se instalează nu doar în casele oamenilor ci și în școli și spitale, morții de COVID se numără cu miile în fiecare săptămână, costul vieții ajunge de nesuportat pentru din ce în ce mai mulți români.

Pentru situaţia de astăzi, preşedintele Iohannis este unul dintre cei vinovaţi, pentru că guvernul Cîţu a fost guvernul lui, pentru că a permis extinderea acestei crize politice, pentru că a dat posibilitatea și mai ales a permis acestă luptă din PNL.

Cum mai poate face PNL, cu Cîţu sau cu un altul la conducere, reformele promise, când gradul de încredere în acest partid este atât de redus.

Iohannis a permis ajungerea în această situaţie a țării, iar rezultatul este o dezamăgire a tuturor faţă de dreapta politică, formată din PNL şi USR/PLUS.

Oare ce fel de guvern va rezista, atunci când economia va scădea dramatic, când facturile la utilităţi nu vor scădea, când cursul valutar leu/euro va creşte, când dobânzile la lei vor creşte , când guvernul va trebui să reducă deficitul bugetar şi nu prin creşterea veniturilor, ca acum, ci prin scăderea cheltuielilor, când companiile nu vor mai face angajări ci vor trebui să dea oameni afară pentru că le scad vânzările?

În acest context Iohannis trebuie să-i ceară lui Cioloș să renunțe la mandatul acordat în bătaie de joc și să cheme rapid partidele la negociere, pentru a agrea instalarea rapidă a unui guvern de specialiști care să rezolve problemele urgente și să gestioneze situația, cu puteri depline, până la declanșarea alegerilor anticipate.

Nocivitatea guvernelor instalate de Iohannis este fără egal.

În mai puțin de doi ani, în prostia și iresponsabilitatea lor, aruncă din nou în sărăcie lucie pe cei mai mulți dintre români, după ce guvernele PSD reușiseră să scoată 2,2 milioane de români din starea de deprivarea material severă.”, a spus social-democratul pe pagina sa de facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.