Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Laurențiu, senator PSD: Soluții concrete pentru nevoile fermierilor

facebook.com
Alfred Laurențiu

PSD a înțeles nevoile fermierilor și pentru a dezvolta agricultura românească şi ai susţine pe fermieri, vine ca de fiecare dată, cu soluții concrete pentru a sprijinii activitatea acestora, susține senatorul Alfred Laurențiu care prezintă soluțiile:

”În ședința CTE de săptămâna trecuta, desfășurată la MADR, a fost aprobată documentația de avizare a lucrărilor de reabilitare pentru două obiective de investiții de importanță națională.

Vor fi puse în funcțiune, rapid,  noi investiții care deservesc o suprafață totală irigabilă de peste 100.000 de hectare.

-Reabilitarea Canalul Magistral Siret – Bărăgan, care va deservi o suprafață irigată de aproximativ 43.000 ha, cu o valoare estimată a investitiei de 711.100.000 lei, compusă din urmatoarele tronsoane:

- Suplimentare sistemul Ruginești – Pufești – Panciu 23.295 ha ;

- Sistemul Mărășești 3.595 ha;

- Extindere Mărășești 1.100 ha;

- Sistemul Biliești – Slobozia – Ciorăști 15.000 ha;

-Reabilitarea stațiilor de pompare de bază, a stației de repompare, a canalelor de aducțiune și de distribuție din amenajarea de irigații Sadova Corabia, cu o valoare estimată a investitiei de 290.000.000 lei.

Această amenajarea de irigații Sadova Corabia pune la dispoziția fermierilor din județele Dolj si Olt o suprafață irigabilă de 71.773 ha, fiind utilizată metoda de udare prin aspersiune.

Decizia privind reabilitarea rapidă a sistemelor de irigații vine după ce ministrul Agriculturii a decis să pornească sistemele de irigații și să permită accesul fermierilor la apă și la instalații, mai devreme decât în anii anteriori.

Pentru a creste suprafata irigabila a României, Ministrul Adrian Chesnoiu a majorat la 1.5 miliarde de euro bugetul alocat investițiilor în infrastructura de irigații, a inclus la finanțare  sistemele de irigații la nivelul fermei, a alocat prin noul PNS  500 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului secundar de irigații, sistemelor locale, micro-sistemelor locale de irigații la nivelul fermei.”, a scris senatorul pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.