Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Simonis către Sighiartău: Garantați-ne,ca șefuț al PNL,că prețul carburantului la pompă scade

Facebook
simonis-alfred

Liderul deputaților PSD Alfred Simonis i-a cerut liberalului Robert Sighiartău garanția că prețul carburantului în benzinării o să scadă după adoptarea legii. De asemenea, deputatul USR Claudiu Năsui a criticat faptul că din banii colectați din supraacciză nu s-au construit autostrăzi.

"Pentru că nu mi-e foarte clar cum vor vota colegii de la PSD. Înțeleg că unii de aici își doresc ca această lege să treacă, Guvernul, prin specialiștii de acolo, spune că ar trebui amânată. Stimați colegi membrii ai Partidului Național Liberal , domnule Robert Sighiartău, secretar general al Partidului Național Liberal, un fel de șefuț al domnului Cîțu pe acolo pe la Guvern, vă invit alături de mine să garantați Parlamentului României și celor care ne privesc faptul că Guvernul Orban nu va proroga sau va amâna prin orice altă metodă intrarea în vigoare a acestei legi, da r să ne garantați, de aici de la tribună, că și la pompă, la stațiile de benzină, vor scădea prețurile carburanților. Garantați-ne acest lucru ca șefuț al PNL",a afirmat liderul deputaților PSD Alfred Simonis, conform Mediafax.

Claudiu Năsui a afirmat în plenul Camerei Deputaților că din banii colectați din suăraacciză nu s-au cosntruit autostrăzi așa cum a promis Guvernul PSD condus de Victor Ponta.

"Stimați colegi această lege este într-adevăr una bună. Este una care reduce taxe care au crescut, anume faimoasa supraacciză pe carburanț care a fost introdussă de Guvernul Ponta, chipurile pentru a finanța construcția de autostrăzi, lucrări de infrastructură. Ni s-a spus: plătim mai mult dar vom face autostrăzi. Ce s-a întâmplat este că românii au plătit mai mult, autostrăzile n-au apărut nici până acum",a afirmat deputatul USR Claudiu Năsui, miercuri, în plenul Camerei Deputaților.

Deputatul PMP Petru Movilă a criticat PSD pentru schimbarea de opinie în privința supraaccizei la carburant și eliminarea supraimpozitării contractelor part-time.

"Scopul supraaccizei era coelctarea banilor pentru cosntrucția de autostrăzi, de drumuri, dar veți vedea că sumele coelctate din supraacciză au fost folosite pentru cu totul alte scopuri. Nu este corect atunci când ești la Guvernare să susții o idee, un proiect, un principiu și când treci în Opozție să spui că nu este ideea bună. PMP va vota pentru eliminarea supraaccizei și suntem de acord ca impozitarea pentru contractele de muncă să fie direct proporțională cu volumul de muncă", a declarat deputatul PMP.

Deptatul PNL Florin Roman a afirmat că liberalii se țin de promisiunile făcute românilor și că eliminarea supraaccizei este doar începutul.

"În timpul campaniei electorale, PNL a solicitat votul românilor inclusiv pentru cele două subiete pe care astăzi le rezolvăm printr-un proiect de lege și sper eu, după votul final, printr-o lege. Practic am spus românilor că vom scoate acciza la carburant. Știți că nu am fost de acord cu supraimpozitarea contractelor parti-time și astăzi facem dreptate pentru români. Facem dreptate până la capăt și de doar începutul", a declarat, miercuri, Florin Roman.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege care vizează modificarea Codului Fiscal prin eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor part-time, cu 280 de voturi "pentru".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.