Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Simonis, despre atacarea la CCR a legii privind piețele: Sfidare mai mare nu există

simonis

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, spune că reprezintă o sfidare atacarea la CCR în ultimul moment a legii care permitea redeschiderea piețelor închise temporar.

Citește și: Ludovic Orban admite că PNL ar putea pierde premierul

  • „Orban nu e doar incompetent și mincinos, dar e total lipsit de omenie! A ținut producătorii români 20 de zile în frig și ploaie, ca să conteste în ultima clipă la CCR legea care ar fi permis deschiderea piețelor! Și apoi mai are tupeul să ceară voturi! Sfidare mai mare nu există, la fel ca și a șefului său de partid de la Cotroceni care minte cu nonșalanță că nu a primit legea. Am văzut peneliști fără rușine care încă se fac scut în jurul acestor tartori. O să primiți ceea ce meritați pe 6 decembrie!”, a scris Alfred Simonis pe Facebook.

Pe 10 noiembrie, Camera Deputaţilor a adoptat amendamentul PSD potrivit căruia pe durata stării de alertă pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară.

Luni, în cadrul unei conferinţe de presă, întrebat dacă va promulga legea pentru redeschiderea pieţelor, preşedintele Iohannis a replicat că actul normativ nu a ajuns la el.

"Legea pentru redeschiderea pieţelor nu a ajuns la mine", a spus el.

Pe de altă parte, în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu a primit deocamdată legea care prevede redeschiderea pieţelor pieţelor, în vederea promulgării, Orban a declarat că proiectul respectiv a fost atacat de către Guvern la Curtea Constituţională.

"Am atacat la Curtea Constituţională, pentru că legea nu poate să schimbe o hotărâre de guvern şi o lege, să spun, care reglemenetază activitatea pieţelor nu poate să modifice o hotărâre de guvern, care este legată de starea de alertă. Şi mai sunt şi alte motive de neconstituţionalitate. (...) Da. Cred că vineri am semnat-o", a spus Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.