Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Simonis îl ia la 'bani mărunți' pe Câțu: 'Cum să tăiaţi 23% din bugetul Ministerului Sănătăţii în plină criză sanitară'

simonis

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, l-a criticat luni pe ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la dezbaterea moţiunii simple împotriva acestuia din urmă cu privire la împrumuturile contractate în ultima perioadă şi la impactul asupra cetăţenilor până la finalul anului, potrivit Agerpres.

"Cum e posibil ca unul care a fost dat afară de la o bancă pentru atac speculativ pe moneda naţională să fie cel mai capabil liberal să gestioneze resursele ţării? Cum e posibil ca, în plină pandemie de coronavirus, România să aibă un ministru al Finanţelor care afirmă cu seninătate că sănătatea nu este o prioritate? Cum să tăiaţi 23% din bugetul Ministerului Sănătăţii în plină criză sanitară mondială? Cum să împrumutaţi 55 de miliarde, să vă tot plângeţi că nu aveţi bani, cum să ajungeţi în situaţia ingrată să vă refuze până şi băncile ale căror interese le protejaţi din ziua întâi de mandat? Mă aşteptam să fiţi profesionist, să veniţi aici, nu să faceţi un raport de prim-ministru, pentru că aţi fugit când aţi avut ocazia să serviţi această ţară şi să veniţi să le spuneţi românilor cu câte mii de euro îi veţi îndatora până la finalul anului. Nu aţi făcut-o. Vă spun eu: fiecare român trebuie să plătească deja 1.100 de euro pentru incompetenţa dumneavoastră ca să definanţeze deficitul uriaş, cât planeta Marte", a spus Simonis în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii împotriva lui Florin Cîţu.

Citește și: Scrisoare deschisă pentru Mircea Badea: ‘Nu vă permit să ne mai jigniți’

El a susţinut că ministrul Finanţelor "a pus pe butuci toată economia" şi nu are niciun plan concret de revenire, "doar bani către clientela politică".

"Domnule ministru, mă aşteptam să le spuneţi românilor cât va fi scăderea economică, aud că sunteţi destul de optimist, însă aveţi un necaz mare cu marţienii de la FMI, Comisia Europeană şi Consiliul Fiscal. Toţi au spus că sunteţi un habarnist şi că prăbuşirea economică va fi groaznică. Nu aţi fost în stare să alocaţi nici măcar banii la timp pentru a se plăti şomajul tehnic, iar amărâtul ăla de site IMM Invest, după o naştere grea, este un eşec total, cu excepţia lui Robert Sighiartău, care a putut să ia banii de acolo. Apropo, bani de pensii şi salarii mai aveţi? Cu cât vor creşte pensiile până la urmă, pentru că în pofida a ceea ce spune Comisia Europeană, ne-aţi tot spus că aveţi creştere economică. Sau aveţi de gând să le tăiaţi şi pe astea?", a mai spus Simonis.

Social-democratul a mai susţinut că Florin Cîţu face parte "dintr-un Guvern trist", iar el este "cel mai trist membru al acestui Cabinet".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.