Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Simonis: 'Premierul ştie că moţiunea de cenzură va trece şi se agaţă de tot felul de contestaţii la CCR'

Parlamentul Romaniei
Alfred Simonis

Premierul ştie că moţiunea de cenzură va trece şi de aceea "se agaţă disperat" de tot felul de contestaţii la Curtea Constituţională, a afirmat marţi liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

"Singurul conflict al Guvernului Orban este cu cetăţenii ! De aceea trebuie să plece! Premierul Orban ştie că moţiunea de cenzură va trece şi de aceea se agaţă disperat de tot felul de contestaţii la Curtea Constituţională! Domnule Orban, Parlamentul României nu este în vacanţă, nu a avut vacanţă în această vară, s-a lucrat zi de zi ! Nu confundaţi ce se întâmplă în Parlament cu vacanţele domnului preşedinte Iohannis: dese şi bine definite. Şi da, Guvernul răspunde şi în vacanţă, nu poate sta doar să consume trabucuri la Palatul Victoria! Să vorbeşti despre temeiuri constituţionale, când eşti primul Guvern, din ultimii 30 de ani, care şi-a angajat răspunderea pe legea bugetului şi a creat un precedent periculos pentru democraţie şi un derapaj de la echilibrul puterilor în stat, este cel puţin scandalos ! Atunci puţin v-a păsat de temeiuri constituţionale şi legale", a scris Simonis pe Facebook, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Tătaru: ‘Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val’

El a adăugat că unul dintre motivele pentru care Parlamentul României se întruneşte, în şedinţă comună a celor două Camere, este "retragerea încrederii acordate Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură".

"Scrie în Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, domnule Orban. Parlamentul acordă încrederea Guvernului, tot Parlamentul o retrage atunci când vede că Executivul nu e capabil să guverneze. Aţi dovedit că aţi eşuat în gestionarea crizei sanitare şi economice în care ne aflăm. Siguranţa şi sănătatea românilor au fost grav compromise de măsurile proaste pe care le-aţi luat. Aţi minţit, aţi furat şi aţi generat haos şi neîncredere. De aceea am depus moţiune de cenzură!", a adăugat Simonis.

Guvernul analizează posibilitatea de a invoca un conflict juridic de natură constituţională privitor la depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară, a declarat, marţi, prim-ministrul Ludovic Orban.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

"Analizăm posibilitatea, nu de a ataca la Curte, de a invoca un conflict juridic de natură constituţională privitor la depunerea moţiunii de cenzură în vacanţa parlamentară. În 30 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva, niciun partid politic nu a depus o moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară, sesiune extraordinară. De fapt, e vacanţă parlamentară, sesiunea extraordinară se convoacă tocmai pentru că este vacanţă parlamentară. Nu am luat încă decizia, încă analizăm toate temeiurile constituţionale", a explicat Orban, întrebat dacă Guvernul va sesiza CCR cu privire la moţiunea de cenzură depusă de PSD.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului va fi citită joi, de la ora 12,00, au decis luni Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Parlamentarii Partidului Social Democrat au depus luni, la Parlament, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, a anunţat liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Potrivit documentului intitulat "Guvernul PNL - de la pandemie la pande-mită generalizată", reprezentanţii executivului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.