Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alfred Simonis bagă bățul prin gard după ce PSD a anunțat o moțiune de cenzură: Am informaţii de oameni extrem de supăraţi din PNL, USR şi chiar UDMR

Inquam Photos / George Calin
vot camera deputatilor Alfred Simonis Parlament

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Alfred Simonis, este de părere că un guvern de uniune naţională nu mai este de actualitate, iar în cazul în care moţiunea de cenzură pe care o va depune PSD la adresa Guvernului Florin Cîţu va trece, propunerea de premier ar trebui să vină de la PSD. Simonis a adăugat că are informaţii că mai mulţi parlamentari de la PNL, USR sau UDMR sunt nemulţumiţi de actualul Guvern, anunță news.ro.

"Un guvern de uniune naţională cred că nu mai e de actualitate. Dacă Guvernul va fi demis, cred că premierul ar trebui să vină de la PSD. Dar ştim foarte bine că preşedintele a încălcat Constituţia când a fost vorba de nominalizarea prim-ministrului”, a declarat Alfred Simonis, joi, într-o conferinţă de presă.

Simonis a precizat că, în cazul în care moţiunea PSD va trece, acest lucru ar însemna că s-a modificat majoritatea în Parlament.

"Dacă moţiunea va trece, înseamnă că aceste partide nu mai au majoritate, asta înseamnă ca s-a format o nouă majoritate, anti unui premier propus de PNL. Dacă nu găsim o nouă formulă de premier, cred că ar trebui să mergem la anticipate şi oamenii să hotărască, deşi au hotărât şi până acum, cine să guverneze”, a susţinut Simonis.

Deputatul social-democrat a spus că a purtat discuţii cu parlamentari din arcul guvernamental pentru susţinerea moţiunii de cenzură, iar unii dintre aceştia sunt nemulţumiţi de actualul guvern.

"Discuţii sunt în permanenţă cu parlamentarii. Am discuţii în fiecare zi cu colegi din mai toate forţele politice. Guvernul acesta poate fi demis şi spun asta având informaţii de oameni extrem de supăraţi din PNL, USR şi chiar UDMR. Dacă va pica actualul guvern, prima opţiune este să numim premier de la PSD”, a mai declarat Simonis.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că formaţiunea va depune moţiune de cenzură în 14 iunie, pe motivul "eşecului" PNRR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.