Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Algeria, locul 146 în clasamentul mondial al libertăţii presei, îi retrage acreditarea canalului TV saudit Al-Arabia

rfi.fr
algeria, alegeri

Autorităţile algeriene au decis sâmbătă să îi retragă acreditarea canalului televiziunii saudite Al-Arabia, acuzat de "dezinformare", se arată într-un comunicat oficial, citat de France Presse.

"Ministerul Comunicaţiilor a decis sâmbătă să retragă acreditarea acordată reprezentanţei la Alger a canalului de televiziune de ştiri arab +El Arabia+", potrivit comunicatului.

Această retragere este motivată de "nerespectarea de către canal a regulilor de deontologie profesională şi utilizarea dezinformării şi manipulării", precizează ministerul în acest comunicat citat de agenţia oficială de presă APS, fără alte detalii.

Din iunie, Al-Arabia este al doilea canal de televiziune străin rămas fără acreditare după France 24.

La 13 iunie, autorităţile algeriene au decis să retragă acreditarea France 24 din cauza "ostilităţii sale manifestate şi repetate", după ce au avertizat canalul de ştiri în martie în legătură cu acoperirea Hirak, mişcarea populară de contestare a regimului.

Născută în februarie 2019 din respingerea populară a celui de-al cincilea mandat prezidenţial al lui Abdelaziz Bouteflika, Hirak - o mişcare paşnică fără conducere reală - solicită o schimbare radicală a sistemului de guvernanţă existent de la independenţă.

Algeria se află pe locul 146 (din 180) în clasamentul mondial al libertăţii presei din 2021 stabilit de RSF (Reporteri fără Frontiere), rămas neschimbat din 2020. Dar ţara a pierdut 27 de locuri din 2015, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.