Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Algoritmul Youtube recomandă tinerilor filmările controversate făcute de Andrew Tate

Radu Pop
andrew tate head topics

Conținutul lui Andrew Tate a fost împins pe contul unui băiat de 13 ani, după puțin peste o oră de vizionare a videoclipurilor de pe YouTube Shorts - fără ca profilul său să caute vreun clip al controversatului influencer, informează Sky News într-o anchetă.  În acest sens o serie de conturi și videoclipuri au fost eliminate de pe YouTube după ce Sky News a descoperit că conținutul influencerului interzis Andrew Tate era promovat de algoritmii de socializare.

Sky News a creat un cont fals al unui tânăr adolescent pentru a vedea dacă YouTube Shorts, Instagram și TikTok ar promova videoclipuri cu Tate sau cu fratele său Tristan, fără a le fi solicitat. În ciuda faptului că Andrew Tate a fost interzis pe toate cele trei platforme, investigația a constatat că aproape 30 de videoclipuri cu Tate au fost servite pe contul lui "Ollie Smith" într-o perioadă de două ore pe YouTube Shorts. Odată ce primele două videoclipuri cu Tate au apărut pe ecranul lui Ollie, un volum uriaș de alte videoclipuri cu Tate au apărut pe feed-ul adolescentului fictiv. Uneori, videoclipurile Tate au fost afișate unul după altul sau cu doar unul sau două clipuri între ele.

Numărul de videoclipuri care prezintă conținut cu Tate a fost semnificativ mai mare pe YouTube Shorts decât pe Instagram Reels, iar pe TikTok nu a apărut niciunul. Ca urmare a investigației, YouTube a eliminat cel puțin nouă conturi care au oferit feed-ul lui Ollie cu conținut Tate.

Conetxt

Cunoscuți pentru comentariile lor online controversate, frații Tate sunt sunt acuzați de agresiune sexuală, exploatare, crimă organizată și trafic de persoane de la sfârșitul lunii decembrie. Frații au fost eliberați și plasați în arest la domiciliu. Cei doi neagă orice acuzație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.