Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ali Khamenei - Iranul rezistă cu succes sancțiunilor americane

Grand Ayatollah Ali Khamenei

Ghidul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat joi că Republica Islamică a rezistat cu succes sancţiunilor "puternice şi fără precedent" ale SUA, în discursul pronunţat cu ocazia Anului Nou şi transmis de televiziunea de stat, transmite Reuters preluată de Agerpres.

Iranul se confruntă cu dificultăţi economice după ce preşedintele Donald Trump a anunţat anul trecut decizia de retragere a SUA din tratatul nuclear cu Iranul şi a impus din nou sancţiuni regimului de la Teheran.

Khamenei a mai afirmat cu această ocazie că dificultăţile economice şi prăbuşirea monedei rămân cele mai importante probleme şi că guvernul ar trebui să le contracareze prin creşterea producţiei.

Tot într-un discurs prilejuit de celebrarea Anului Nou Persan, Preşedintele Hassan Rouhani a solicitat facţiunilor politice iraniene să pună capăt disensiunilor şi să se unească împotriva duşmanilor exteriori.

Facţiunile dure de pe scena politică iraniană l-au criticat pe preşedintele Rouhani după retragerea SUA din pactul nuclear multilateral, aminteşte Reuters.

Cu prilejul discursului de joi, preşedintele iranian şi-a apărat activitatea, afirmând că probleme economice sunt cauzate în principal de sancţiunile americane.

Iranul sărbătoreşte pe 21 martie Anul Nou, cunoscut sub denumirea de Nowrouz, sărbătoare persană care marchează echinocţiul de primăvară

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.