Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianță EXPLOZIVĂ: USR-PLUS susține că a bătut palma cu partidul lui Macron, cu ALDE Europa și Ciudadanos din Spania

sondaj

ALDE Europa şi partidele partenere, En Marche din Franţa şi Ciudadanos din Spania, se vor implica în campania electorală din România pentru alegerile europene de partea Alianţei 2020 USR PLUS şi vor forma, ulterior, un nou grup în Parlamentul European, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, deputatul USR Cristian Ghinea, candidat pentru un post de europarlamentar, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Ghinea, la mitingul electoral al Alianţei 2020, ce va avea loc duminică la Cluj-Napoca, vor fi transmise mesaje de susţinere din partea acestor parteneri europeni, iar USR va discuta, în cadrul Comitetului Politic, despre participarea la crearea unui nou grup europarlamentar, pe structura actualului ALDE Europa.

"Vor fi nişte mesaje transmise de Verhofstadt, actualul lider al grupului european ALDE, de candidatul Ciudadanos pentru preşedinţia Comisiei Europene, partidul spaniol afiliat, de doamna care deţine prima poziţie a partidului En Marche pentru alegerile europarlamentare, deci vor fi nişte mesaje transmise mâine, şi avem confirmarea aproape sigură a participării unora dintre ei la mitingul de la Bucureşti, de la finalul campaniei electorale. Practic, ALDE Europa şi partidele noastre partenere vor fi implicate în campania electorală din România de partea Alianţei USR PLUS", a spus Cristian Ghinea.

El a precizat că noul grup din Parlamentul European va fi unul "menit să salveze Uniunea Europeană, să se lupte cu aceste curente naţionaliste, izolaţioniste, care ameninţă unitatea şi stabilitatea UE".

Cristian Ghinea a adăugat că, din informaţiile pe care le deţine, ALDE Europa ar urma să dezbată, la congresul din luna iunie, o rezoluţie de excludere din rândul său a formaţiunii conduse de Călin Popescu-Tăriceanu, ai cărei viitori europarlamentari nu vor fi primiţi în noul grup ce se va forma la nivelul Parlamentului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.