Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța proeuropeană din R. Moldova, acord în privința nominalizării premierului

ue moldova

Liderii Partidului Liberal Democrat (PLDM), Partidului Democrat (PDM) și Partidului Liberal (PL) - cele trei formațiuni care au format o nouă alianță de guvernare în Republica Moldova - au convenit asupra candidaturii primului ministru, urmând ca joi să fie făcut un anunț cu privire la cine va fi exact nominalizat pentru fotoliul de premier, relatează IPN.

O declarație în acest sens a fost făcută miercuri seara de către liderul liberal-democraților, Vlad Filat, transmite IPN.

'Am convenit cu partenerii de alianță să nu divulgăm până mâine numele viitorului premier. Pot să spun că este un candidat care are integritate și va fi un prim-ministru foarte bun', a spus Filat.

Liderul PLDM a spus că inițial pentru funcția de premier a fost propusă candidatura sa, dar aceasta a fost respinsă de către partenerii de alianță. 'PLDM a înaintat inițial candidatura lui Vlad Filat. Însă ceilalți parteneri de coaliție au invocat motive mai mult formale că liderii de partid nu ar trebui să iasă în evidență. Deoarece am promis că nu vom bloca nici sub un pretext formarea alianței și învestirea guvernului în această perioadă complicată, PLDM a desemnat un alt candidat', a explicat Filat.

Liderul PDM, Marian Lupu, a spus că s-a convenit și asupra funcției de președinte al parlamentului, urmând ca joi dimineață să fie făcut un anunț public în acest sens. 'S-au pus ultimele virgule pe proiectul parafat ieri. Acum se lucrează la redactarea stilistică. Mâine dimineață (joi) vom semna acordul de constituire a AIE 3', a subliniat Lupu.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a confirmat că formațiunii pe care o conduce i-au revenit ministerele Mediului, Apărării, Educației și Transporturilor. 'S-a făcut o schemă, care cred că este una corectă, după un model european. Ne-am fi dorit și alte ministere, însă nu va fi un guvern al unui partid, ci al unei alianțe, de la care oamenii așteaptă schimbări', a spus Ghimpu.

După demisia prezentată la 16 iunie de premierul Chiril Gaburici, funcția de șef interimar al guvernului de la Chișinău este asigurată de ministrul de externe, Natalia Gherman.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.