Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța PSD-ALDE se rupe pe la cusături:În ce județ sunt dați deoparte oamenii lui Tăriceanu

La nivel central, liderii PSD se  întrec  în declarații de dragoste  față de  partenerii lor din ALDE și enunță posibilitatea unui guvern împreună. În teritoriu însă,  mult discutatele alianțe locale pentru constituirea de majorități în consiliile județene și locale nu evoluează în direcția  dorită. În  câteva județe există tensiuni între  reprezentanții celor două părți, iar într-unul securea războiului a   fost deja  dezgropată,  fără cale de întoarcere, susțin surse social-democrate.

Cel care a dat  semnalul îngropării acestei alianțe nu este  nimeni altul decât liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, viitoarea gazdă a Comitetului Executiv Național al  partidului care va   avea loc, peste  câteva  zile, în acest județ. Potrivit surselor citate, Buzatu  este  sătul de  șicanele  reprezentanților  ALDE din CJ Vaslui și dintr-o serie de consilii locale, care au votat în repetate rânduri cu liberalii sau au sprijinit mai degrabă inițiativele acestora. Mai mult,  cei din ALDE ar fi încălcat protocolul național existent cu PSD,  votând  pentru  instalarea unor  liberali în funcții de viceprimari în mai multe  comune și mici orașe din județ, mai acuză social-democrații locali.

Drept urmare, PSD Vaslui le pregătește  acestora  o  adevărată  surpriză:  numirea unui social-democrat în cel de-al doilea post de  vicepreședinte  de CJ, deși  acesta   fusese cedat  oamenilor lui Tăriceanu drept  recompensă pentru asigurarea   majorității în acest for și  în unele  consilii locale din județ.

Potrivit  surselor citate, decizia filialei PSD Vaslui este deja luată, iar Liviu Dragnea nu va avea  de ales decât să accepte situația, mai ales că sămânța  discordiei a  fost  sădită de cei de la ALDE.   Conform acelorași surse, Liviu Dragnea  cunoaște situația, dar  caută o soluție de împăcare între cele două tabere  pentru a nu periclita protocolul național încheiat cu  liderii ALDE,  o soluție care  să cuprindă și  instalarea liderului local al acestui partid,  Emil Dorin, ca vicepreședinte de CJ. Acesta  din  urmă a fost deja  respins, în două rânduri  consecutive de către  consilierii PSD, care au votat împotriva desemnării sale cot la cot, surpriză, cu cei ai PNL.

De la înălțimea celui mai bun rezultat obținut de  o filială pesedistă la  ultimele alegeri locale, Buzatu este însă decis să  reziste  eventualelor tentative de împăcare și să nu cedeze în fața lui Dragnea, ne-au  mai declarat sursele citate. De altfel, Buzatu are deja  pregătit pentru acest post pe Valeriu Caragată,  actualul administrator  public al județului  și omul său de încredere. Cunoscut ca un temperament vulcanic,  Buzatu nu a avut nici o problemă, în trecut, în a-și face din  liderul de partid, oricare ar fi fost el, un dușman, atunci când interesele  sale locale  au cerut-o și nu este exclus să ajungă la  o situație similară și cu Dragnea, tocmai înainte de alegerile parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.