Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianțele politice anti-justițiare au clone și în justiție

revista presei

Romania Libera:

Atacurile împotriva Liviei Stanciu sunt consecința modului în care ea și câțiva parteneri din alte instituții ale statului au reușit să reseteze relația ”intangibililor” cu justiția și să o aducă în parametrii normalității: nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege!... Astăzi, când asistăm la coalizarea împotriva președintei Înaltei Curți, Livia Stanciu, a tuturor politicienilor care se tem că în curând ar putea ajunge ei în închisoare din cauza afacerilor de corupție în care sunt implicați sau pentru că încearcă să-i protejeze pe alți corupți (tandemul Tăriceanu-Șova) este esențial să ne amintim două lucruri: Primul – condamnările de răsunet ale unor mari mafioți din politică, afaceri, magistratură, servicii de informații și armată nu ar fi fost posibile fără epurarea corupților din Înalta Curte. Al doilea – alianțele politice anti-justițiare, determinate de groaza că seria de condamnări amintite mai sus va continua, au clone și în justiție: alianțele magistraților corupți, scoși din sistem sau încă activi.Cârdăşiile penale dintre magistrații corupți sau care se bucură de sprijin politic din umbră sunt cele care au făcut din justiţia mafiotă și vulnerabilă la presiuni politice, principalul inamic al societăţii româneşti. Aceste cârdășii au fost reactivate pentru a porni o contra-ofensivă împotriva nucleului justițiar.

Evenimentul Zilei:

Telenovela Dan Șova durează de aproape trei luni... Nu ştiu dacă solicitarea DNA e sau nu întemeiată. Ca şi în cazul Liviei Stanciu, aici se impune lăsarea de lest. Altfel spus, Dan Şova trebuie convins să demisioneze din Senat. S-ar rezolva atunci toate încurcăturile care definesc această telenovelă... E greu de crezut că DNA se va resemna în cazul Dan Șova. Pînă la urmă, lui Dan Șova tot i se va ridica imunitatea. Dacă nu în acest Dosar, atunci în altul, scos de DNA de prin sertare. Demisia lui Dan Șova din Senat ar rezolva toate problemele PSD produse de acest caz, probleme care sporesc pe măsură ce telenovela se lungește. Dan Șova se declară soldat credincios al PSD. Pînă la urmă, soldații, chiar și cei care nu sunt credincioși, se sacrifică. Dacă nu se sacrifică ei, îi sacrifică alții!

Digi24:

Analistul Emil Hurezeanu consideră că interdicţia de a intra în Rusia aplicată unor oficiali din Uniunea Europeană este „un gest de retorsiune pe care ruşii îl fac în mod redundant şi oarecum inutil”. Cât despre reacţia Moscovei, care a acuzat ţările care au dat presei lista că au vrut să facă spectacol, analistul spune că Uniunea Europeană nu are complexe de confidenţialitate excesivă... „Observăm care e lista, sunt membrii unor servicii secrete mai vechi şi mai noi din Marea Britanie şi ţările baltice. Cei mai mulţi sunt polonezi, 18, Germania către coadă, cu şapte, ca Letonia, parcă. Cei mai puţini sunt câte cinci: Malta, România. Din Grecia nu e nimeni. Nu sunt şefi de state şi de guverne, nici actuali miniştri de Externe. În cazul compatrioţilor noştri de pe listă, sunt oameni care şi-au spus răspicat, într-un fel sau altul, părerea. Mă gândesc la domnul Cioroianu, la domnul Chifu, care sunt intelectuali publici şi care exprimă liber enunţuri critice, dar n-aş spune nedrepte sau exagerate împotriva Federaţiei Ruse”. „E un gest de retorsiune pe care ruşii îl fac în mod redundant şi oarecum inutil. Creează un câmp de bruiaj care poate să ascundă nu doar posibilitatea unui transfer al armistiţiului Minsk II, păstrat parţial, într-un armistiţiu diplomatic şi politic cu SUA. Poate să ascundă şi o escaladare sau o orientare nouă. Apar în fiecare zi în literaturile de analiză a Kremlinului şi a Rusiei articole pro şi contra. Unii consideră că Rusia este într-o fază foarte soft şi că Putin e în defensivă. Alţii nu le dau dreptate primilor, spunând: "Întrebaţi-i pe cei din Osetia, Abhazia, Georgia şi din estul Ucrainei cât e de slab Putin". E o circumstanţă agravantă a comunicării viciate între Uniunea Europeană şi Rusia, între Occident şi Rusia. Dacă e doar un paravan de bruiaj, e un ecran de bruiaj care ascunde intenţii de negociere, dar care ar avea nevoie, ca să se transforme în realitate, de crearea unor tensiuni suplimentare pentru obţinerea unor avantaje în negocierile propriu-zise, vom vedea”, a mai spus Emil Hurezeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.