Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianța Europeană pentru Hidrogen Curat lansează un manual privind importurile de hidrogen

easac.eu
hidrogen

La sfârșitul lunii decembrie, Alianța Europeană pentru Hidrogen Curat a publicat manualul său privind importurile de hidrogen, care este menit să servească drept document de prezentare generală și punct de referință pentru discuțiile privind importurile de hidrogen, scrie ceenergynews.com.

Într-adevăr, pentru a atinge obiectivele europene, sunt necesare importuri de hidrogen în UE, cum ar fi cele 10 milioane de tone pe an prevăzute în planul REPowerEU. Sunt posibile diferite opțiuni de import, fiecare dintre acestea având beneficii și provocări specifice. Manualul oferă informații despre diferitele opțiuni de import și despre modul în care se pot aborda cele mai presante provocări.

"Europa are nevoie de importuri interne (în cadrul pieței interne) și, în cele din urmă, de importuri suplimentare (din țări terțe) de hidrogen curat și de derivați ai hidrogenului, dacă dorește să își atingă ambițiile preconizate", a declarat Jean Bergevin, expert principal al Direcției Generale Piață Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri. "Acest manual oferă o prezentare generală foarte oportună a beneficiilor și provocărilor pentru importuri."

Unul dintre pilonii importurilor de hidrogen este dezvoltarea de parteneriate strategice internaționale și sprijinirea creșterii proiectelor de producție la scară largă. În acest sens, manualul oferă o imagine de ansamblu a furnizorilor potențiali și a proiectelor importante de export. Documentul enumeră, de asemenea, proiectele de import planificate și infrastructura aferentă - separate într-o secțiune pentru rutele maritime și o secțiune pentru rutele de conducte. Noul cadru pentru gaz și hidrogen va contribui la relansarea pieței - cu toate acestea, sunt necesare, de asemenea, evoluții suplimentare în materie de reglementare - inclusiv definiții, standarde și reglementări de mediu.

Infrastructura va fi un pilon esențial și un factor care va permite dezvoltarea economiei bazate pe hidrogen. Europa dispune de active valoroase în materie de infrastructură și există multe cazuri în care infrastructura existentă (porturi, terminale, conducte) ar putea fi reutilizată pentru a permite importuri rentabile de volume mari. Trebuie să urmeze evaluarea și dezvoltarea infrastructurii relevante la nivel național și transeuropean.

"Infrastructura servește drept facilitator pentru importurile de hidrogen - fie prin porturi, terminale sau conducte, de exemplu", a comentat Piotr Kuś, directorul general al ENTSOG. "Suntem onorați să acționăm în calitate de facilitator al mesei rotunde ECH2A privind transportul și distribuția, care a creat acest manual, incluzând o varietate de perspective și opinii din mediul academic, ONG-uri și industrie."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.