Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianţa fanilor Unsere Kurve se opune introducerii unui play-off în Bundesliga

bundesliga

Alianţa suporterilor germani Unsere Kurve s-a declarat ferm împotriva propunerii de introducere a unui play-off pentru desemnarea campioanei în prima ligă germană de fotbal, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Bayern Munchen sprintează către un al zecelea titlu consecutiv în Bundesliga şi noul preşedinte al Ligii germane de fotbal (DFL), Donata Hopfen, a evocat ideea introducerii unui play-off pentru a echilibra lupta la titlu.

''Este semnificativ că se discută un nou format al competiţiei în loc să abordăm problemele reale care duc la lipsa de competitivitate la vârf. Nu avem nevoie de noi formate ale competiţiilor ca să atragă mai mulţi bani în fotbal şi în marketing. Avem nevoie de regulamente care să asigure integritatea competiţiei'', se arată în comunicatul alianţei fanilor germani.

Printre măsurile cerute de Unsere Kurve se numără o distribuţie mai egală a banilor din drepturile de televizare, introducerea unui fair play financiar naţional, urgentarea impunerii unui plafon salarial şi împiedicarea multiplelor investiţii.

Donata Hopfen a declarat duminică pentru ziarul Bild am Sonntag că un play-off ar aduce mai multă atractivitate ligii germane, pentru că ar permite o concurenţă mai mare la vârf.

''Dacă play-off-ul ne ajută, atunci vom discuta despre asta. Dar să nu uităm că Bayern a făcut o treabă grozavă în ultimii ani'', a spus şefa DFL.

Oliver Kahn, preşedintele Consiliului director al lui Bayern, a spus pentru revista Kicker că ar putea fi deschis unui nou format competiţional: ''Cred că este interesant să mă gândesc la modele noi, cum ar fi play-off-urile pentru Bundesliga. Un format cu semifinale şi finale ar însemna mai multă emoţie pentru fani''.

Bundesliga are un sistem play-off pentru promovare şi retrogradare, în care se înfruntă echipa de pe locul 16 în Bundesliga şi echipa de pe locul trei în liga secundă, dar care este criticat de fani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.