Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianţa Medicilor, apel către Guvern: 'Avem nevoie de măști, costume de protecție și teste. Nu mai e timp de pierdut. O epidemie masivă poate începe oricând'

MbS News
medic coronavirus dezinfectie

Alianţa Medicilor a transmis, duminică, un apel către autorităţi să pregătească sistemul medical pentru ”efortul uriaş” la care va fi supus. Medicii cer măşti şi costume de protecţie pentru tot personalul medical, achiziţionarea a sute de mii de teste, organizarea de spitale temporare lângă cele permanente şi pregătirea suplimentară a tuturor spitalelor. ”O epidemie masivă poate începe oricând”, au transmis medicii.

Alianţa Medicilor a transmis, duminică, un apel către autorităţi.

Citește și: Informare Coronavirus: Au apărut explicațiile oficiale despre starea de urgență în care va intra România

"Facem apel la autorităţi să pregătească sistemul sanitar pentru efortul uriaş la care va fi supus”, este mesajul medicilor.

Aceştia au transmis principalele solicitări, pe care le consideră esenţiale în lupta cu pandemia de coronavirus:

”1) Asiguraţi fonduri suplimentare nelimitate pentru sistemul medical - spitale, ambulanţe, cabinete de familie - pe perioada crizei.

2) Asiguraţi măşti şi costume de protecţie pentru tot personalul medical.

Citește și: Florin Cîțu face apel la calm: ‘am asigurat finanțarea României, pensii, salarii, ajutoare sociale, totul este deja asigurat pentru că am împrumutat’

3) Angajarea în regim de urgenţă de personal medical calificat, alocarea de fonduri pentru spitale să îşi suplimenteze schemă de personal, identificarea de spaţii de cazare pentru medicii din afară localităţii, hoteluri etc.

4) Pregătirea spitalelor existente. Identificarea de spaţii de expansiune şi pregătirea lor pentru găzduirea de pacienţi - policlinici şi alte stabilimente medicale în primul rând.

5) Construirea urgenţă de spitale temporare lângă spitalele permanente pentru a trata bolnavii cu forme uşoare de corona virus.

Citește și: USR dă sfaturi de guvernare liberalilor în plină criză de coronavirus: ‘Guvernul trebuie să gestioneze cu înțelepciune prerogativele’

6) Achiziţia în regim de urgenţă de echipamente medicale, cumpărarea tuturor stocurilor distribuitorilor din România şi tot ce se mai poate aduce din străînătate - ventilatoare, paturi, substanţe, piese de schimb, materiale de uz curent, consumabile etc.

7) Trimiterea de epidemiologi de către Ministerul Sănătăţii în fiecare spital care să preia temporar managementul şi să le organizeze pentru confruntarea cu COVID-19”.

Citește și: Comunicat de presă Secția 17 Poliție din București. Gluma unor tineri pe seama crizei de coronavirus

Medicii consideră că ”trebuie achiziţionate urgent sute de mii de teste şi organizate locuri de testare din maşină şi la domiciliile tuturor persoanelor răcite”.

”Testarea actuală este insuficientă pentru a identifica focarele la un moment de început. Nu mai este timp de pierdut, o epidemie masivă poate începe oricând, acţionaţi în regim de urgenţă maximă altfel România riscă să se confrunte cu un dezastru umanitar!", a mai transmis Alianţa Medicilor.

Citește și: Informare Coronavirus: Ce înseamnă Starea de urgență. În ce fel te poate afecta

În România sunt 123 de cazuri confirmate, dar specialiştii se aşteaptă la creşterea numărului de îmbolnăviri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.