Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianţa Pacificului se teme de un efect de tip Brexit

twitter.com
brexit

Alianţa Pacificului, care regrupează Chile, Columbia, Peru şi Mexicul, a anunţat vineri, în timpul summitului său de la Puerto Varas (Chile), că are ambiţia de a-şi strânge rândurile în faţa "fantomelor dezintegrării" care au răsărit după victoria taberei pro-Brexit la referendumul britanic, informează sâmbătă AFP.

"În pofida fantomelor dezintegrării suscitate de Brexit, lumea tinde să se organizeze în blocuri mari", a afirmat preşedintele chilian Michelle Bachelet în discursul său inaugural, în faţa omologilor săi columbian Juan Manuel Santos, peruvian Ollanta Humala şi mexican Enrique Pena Nieto.

Citește și: DEZVĂLUIRI din intimitatea Simonei Halep

Înfiinţată în urmă cu cinci ani, Alianţa Pacificului reprezintă la ora actuală 52% din schimburile comerciale şi 36% din PIB-ul Americii Latine. Dacă se în calcul producţia lor totală, cele patru ţări constituie a şasea economie a lumii.

"Alianţa Pacificului este astăzi una dintre integrările regionale cele mai importante, remarcabile şi ambiţioase", a subliniat la rândul său Enrique Pena Nieto. "Nu este vorba doar de liberalizarea comerţului între ţările membre, ci şi de promovarea liberei circulaţii a persoanelor, bunurilor şi capitalurilor", a adăugat el.

Citește și: Un ministru mincinos: Bostan, prins cu minciuna! DOVADA AUDIO că l-a mințit pe Cioloș, dar și pe români

Printre pistele luate în calcul de Alianţa Pacificului în vederea consolidării se numără şi o eventuală uniune cu Mercosur (piaţa comună sud-americană), care regrupează Uruguayul, Paraguayul, Argentina, Venezuela şi Brazilia. Ea mai ia în calcul şi o apropiere cu Asociaţia naţiunilor din Asia de Sud-Est, care regrupează zece ţări, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum îl lăuda academicianul Solomon Marcus pe Marius Bostan, ministrul care i-a numit imbecili pe profesori

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.