Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alianţa USR PLUS, apel către Ludovic Orban: 'Să nu se lase intimidat de ameninţările PSD şi UDMR cu moţiunea de cenzură. Avem un protocol'

alianta 2020 usr plus

Alianţa USR PLUS face un apel către premierul Ludovic Orban să nu se lase "intimidat de ameninţările PSD şi UDMR" cu depunerea unei moţiuni de cenzură şi să facă tot ce este posibil pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi, au declarat luni reprezentanţii alianţei, Ionuţ Moşteanu şi Vlad Voiculescu, într-o conferinţă de presă comună.

"Am decis să îi cerem premierului Ludovic Orban să nu se lase intimidat de ameninţările PSD şi UDMR cu moţiunea de cenzură şi să-i reamintim că avem un protocol semnat la învestirea acestui Guvern în care s-a angajat să facă tot ce ţine de acest Guvern pentru a reveni la alegerea primarilor în două tururi, pentru că este esenţial pentru democraţia din România să deschidem democraţia la nivel local, pentru că o mână de politicieni şi-au dat mâna acum câţiva ani şi au vrut să împartă toată ţara, să rămână cu mici feude. Avem primari de municipii aleşi cu 8-9 %, e departe de a fi aleşi reprezentativ. Vrem pentru cetăţeni alegerea primarilor în două tururi", a declarat deputatul Ionuţ Moşteanu, vicepreşedinte al USR, la finalul şedinţei Birourilor reunite ale USR PLUS, conform agerpres.ro.

Se deschide un nou capitol în relațiile cu Moscova? Vladimir Putin și Vladimir Zelenski relansează negocierile de pace


La rândul său, Vlad Voiculescu, co-fondator al Platformei România 100 (RO100), a făcut un apel către premierul Ludovic Orban "să nu se lase şantajat".

"Este esenţial ca cetăţenii să-şi poată alege primarii în două tururi. Actualul primar a fost ales de mai puţin de 300.000 de oameni dintr-un total de aproximativ 1,8 milioane de oameni. Ăsta nu e un lucru care să fie de mândrie, nici măcar pentru actualul primar. Cred că lucrul ăsta trebuie schimbat şi trebuie schimbat acum. E o urgenţă a democraţiei din România", a motivat Vlad Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.