Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aliat SURPRIZĂ pentru Vladimir Putin în disputa din Siria: O ţară occidentală a respins cererile de sancţiuni împotriva Rusiei

REUTERS/ Sergei Karpukhin
putin deget

Ministrul olandez de externe, Stef Blok, a făcut apel luni la un armistiţiu în războiul civil din Siria şi a respins apelurile privind impunerea de noi sancţiuni împotriva Rusiei, relatează agenţia Xinhua. Blok a făcut declaraţiile respective la televiziunea olandeză RTL, în marja unei reuniuni la Luxemburg a miniştrilor europeni de externe, pe agenda căreia se află situaţia din Siria, conform Agerpres.

Citeşte şi: Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, FĂCUŢI PRAF de Traian Băsescu: 'Mi-e JENĂ'

În opinia lui Blok, o soluţie negociată, prin intermediul Consiliului de Securitate al ONU, este necesară pentru a pune capăt conflictului din Siria. ''Singura cale de ieşire este cea prin intermediul negocierilor'', a afirmat Blok. Sâmbătă, SUA, Franţa şi Marea Britanie au întreprins lovituri aeriene asupra unor obiective în Siria, drept represalii la un presupus atac chimic în oraşul sirian Douma. Washingtonul a ameninţat cu noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru că sprijină guvernul sirian. ''Cu sau fără sancţiuni, părţile trebuie să se aşeze la masa negocierilor: angajamentul nostru este în primul rând un armistiţiu, apoi ajutor şi o soluţie politică'', a mai spus şeful diplomaţiei olandeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.