Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alimente recomandate pe timp de caniculă. Vezi și ce trebuie evitat!

canicula alimentatie

Apa este o substanță esențială pentru organismul nostru. Fiecare celulă, țesut, organ are nevoie de acest lichid pentru a funcționa adecvat. Peste 60 % din greutatea corpului o reprezintă apa, ale cărei funcții sunt numeroase printre care cea de menținere a temperaturii corporale, eliminarea toxinelor, lubrifierea articulațiilor. Astfel, hidratarea sau reînlocuirea fluidelor este unul dintre cele mai importante procese nutriționale de-a lungul vieții unei persoane. Acest proces este cu atât mai important pe timp de caniculă, când eliminarea apei din organism se face mult mai repede decât în alte perioade ale anului. Hidratarea organismului se poate face și prin consumarea unor alimente cu un conținut mare de apă.

Fructele și legumele. Oricare ar fi forma în care se consumă, proaspete sau pregătite, fructele şi legumele sunt aliaţi nepreţuiţi pe timp de caniculă, scriu jurnaliștii de la Agerpres. Dintre legumele cu cel mai mare conținut de apă sunt castraveţii, cu 97%, urmaţi de salată - 95%, roşii şi dovlecei - 94%. Printre fructe, campionii la conținut de apă sunt pepenii verzi şi cei galbeni - 91%, citricele - 85%, caisele şi merele - 86%.

O ceaşcă de ceai şi sandwich-urile cu castravete sunt principalele produse care pot avea un efect benefic asupra corpului atunci când temperaturile sunt ridicate.

Laptele și produsele din lapte. Laptele conține apă în proporție de 90 % și poate înlocui apa necesară hidratării pe timp de caniculă. Lista poate fi completată de iaurturile degresate cu un conținut de 88% apă,  brânzeturile albe cu 86% sau iaurturile lichide, care conțin apă în proporție de 79%.

Citește și: Mituri și adevăruri despre iaurt

Peștele și carnea sunt și ele înscrise în lista de alimente care hidratează perfect organimsul... CITEȘTE MAI MULT AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.