Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alimentele care îți dau energie: ce să mănânci când ești obosit

Radu Pop
banane

Publicația Today a întocmit lista produselor care ne dau energie.

Ovăz

Ovăzul, o variantă de mic dejun preferată de cardiologi, este o sursă excelentă de carbohidrați sănătoși și îți poate oferi instantaneu energie.

Spanac

Această plantă cu frunze verzi îți poate oferi un boost de energie fiindcă este o sursă bună de vitamina C, fier și magneziu.

Nuci

Nucile sunt o altă sursă bună de fier, iar acest mineral ajută la transformarea alimentelor în energie. Migdalele și fisticul sunt, de asemenea, bogate în fier.

Dovleac

Dovleacul ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ceea ce este esențial pentru a menține nivelul de energie. Semințele de dovleac, în special, sunt bogate în magneziu și zinc.

Cartofi dulci

Cartofii dulci ajută la gestionarea oboselii, întrucât oferă energie pentru o perioadă mai lungă de timp decât alte alimente. Cartofii dulci conțin, de asemenea, antioxidanți.

Banane

Acestea sunt bogate în potasiu, care joacă un rol vital în producerea de energie.

Unt de arahide

Untul de arahide este o sursă bună de proteine și de vitamina E, un antioxidant puternic. De asemenea, conține sodiu, magneziu, calciu, seleniu şi fier.

Struguri

Strugurii sunt o sursă excelentă de resveratrol și pot ajuta la combaterea deshidratării, care poate duce la oboseală. De asemenea, resveratrolul poate lupta împotriva acțiunii nocive a radicalilor liberi și a radiațiilor UV asupra pielii.

Quinoa

Quinoa este bogată în riboflavină și proteine și, totodată, ajută la creșterea nivelului de energie. În plus, este bogată în fibre.

Cereale integrale

Cerealele integrale sunt o sursă excelentă de fibre.

„Dacă consumăm prea multe alimente rafinate, precum făina albă rafinată, glicemia noastră poate crește brusc, ceea ce ne face să fim irascibili, obosiți și înfometați la foarte scurt timp după ce mâncăm", a afirmat Abbie Gellman, dietetician din New York.

Somon

Somonul este o altă sursă excelentă de proteine care oferă energie și se numără printre cele mai bogate alimente în vitamina B12.

Morcovi

În aceeași ordine de idei, morcovii vă pot oferi un boost rapid de energie. Morcovul conține betacaroten, vitaminele A, B1, C, săruri minerale, dar și calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu, fosfor.

Semințe

Semințele vă pot ajuta să vă simțiți sătui mai mult timp și ajută organismul să-și echilibreze nivelul de nutrienți, oferindu-vă mai multă energie.

Hummus

Hummusul este plin de fibre și unul dintre cele mai bune alimente care îți dau energie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.