Vara este anotimpul cel mai aşteptat, dar şi cel mai pretenţios. Din cauza vremii caniculare, durerile de cap sunt extrem de frecvente. Nu e de mirare, pentru că migrenele apar dintr-o puzderie de motive, însă unele dintre ele sunt chiar alimentele pe care le consumăm.
Printre factorii care contribuie la apariția durerilor de cap se numără și fluxurile hormonale din preajma menstruației, somn defectuos, foamea, stresul, căldura. Există însă și alimente care atenuează durerile de cap. Alimentele organice cu conținut mare de riboflavină, adică vitamina B2, precum și magneziu sau coenzima Q10 au efect de atenuare a durerii. În mod special, vitamina B2 ajută corpul să creeze energie din mâncarea pe care o consumi, magneziul este o minerală esențială pentru formarea celulelor, contracția musculară și transmiterea informației la nivel nervos, iar coenzima Q10 este un antioxidant esențial pentru creșterea celulară. Vezi AICI lista alimentelor care te ajută să scapi de migrene...