Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alimentul absolut INDISPENSABIL vieții și pe care Rusia îl produce în cantități atât de mari încât nu mai are unde să-l depoziteze

REUTERS/ Sergei Karpukhin
putin deget

Producţia de zahăr a Rusiei s-a dublat în ultimul deceniu iar în sezonul actual ar urma să înregistreze un salt de 20% până la un nivel record, graţie condiţiilor meteo favorabile, astfel încât producătorii sunt obligaţi să depoziteze zahărul rafinat în aer liber (ceea ce îi afectează calitatea) sau în depozite independente la costuri suplimentare, transmite Bloomberg.

"Suntem obligaţi să facem acest lucru pentru că nu mai avem spaţii de depozitare. Este posibil ca ulterior acest zahăr să trebuiască să fie reprocesat din nou deoarece nu ştim cum un cumpărător ar putea achiziţiona acest zahăr, având în vedere aspectele ce ţin de calitate", a declarat preşedintele uniuni producătorilor de zahăr din Rusia, Andrey Bodin la un seminar organizat de Organizaţia Internaţională a Zahărului (ISO) la Londra, informează agerpres.ro.

Citește și: Cum și-a PROCURAT Ana Birchall o ‘AUDIENȚĂ’ la Papa Francisc și cum și-a cumpărat o medalie de argint

În ultimele decenii, industria zahărului din Rusia s-a transformat rapid, trecând de la calitatea de importator de zahăr brut la cea de deţinător al unui exces de producţie ce trebuie vândut. Însă, Rusia are dificultăţi în a concura pe pieţele de export pentru că nu este atât de eficientă la procesarea de zahăr ca alte ţări, ceea ce înseamnă că are costuri mai mari. În plus, problema lipsei de spaţii de depozitate este agravată în prezent şi de preţul scăzut al zahărului.

Andrey Bodin estimează că în acest sezon producţia de zahăr a Rusiei va ajunge la o cifră totală de 7,2 milioane tone în timp ce exporturile s-ar putea ridica doar la un milion de tone, în principal în ţările vecine. În acest condiţii, va apărea un deficit de spaţii de depozitare pentru aproximativ două milioane de tone de zahăr, susţine Bodin, preşedintele unei uniuni care reprezintă aproximativ 95% din producătorii de zahăr din Rusia.

Citește și: Banii cheltuiți de candidați în campania pentru alegerile prezidențiale- Cine conduce topul

În ceea ce priveşte sezonul următor, Andrey Bodin este de părere că producţia de zahăr a Rusiei va scădea, probabil, din cauza preţurilor scăzute pe piaţa intern care vor descuraja însămânţarea de sfeclă de zahăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.