Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alimentul care ne face mai deștepți. Poate fi folosit în diverse feluri de mâncare

shutterstock.com
seminte de in

Alimentul care ne face mai deștepți. Poate fi folosit în diverse feluri de mâncare

Câteva alimente, printre care semințele de orice fel, fac minuni pentru creier. Recomandarea vine de prof.dr. Vlad Ciurea care spune că acestea favorizează procesele cerebrale. Pot fi consumate în diverse feluri de mâncare, salate, smoothie, iaurt, paste, chiftele, supe ori biscuiți.

„Pentru creier, toate semințele posibile favorizează procesele cerebrale. Nucile sunt recunoscute, migdalele. Semințele de in favorizează tranzitul intestinal. Dacă ați observat, acum, la toate hotelurile de 4 stele se pun boluri cu semințe. Sunt foarte bune și pentru digestie și pentru creier”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

De la probleme digestive, până la acnee, seminţele de in s-au dovedit aliaţi de nădejde pentru sănătate de-a lungul timpului. Surse excelente de fibre alimentare de ambele tipuri – şi solubile, şi insolubile – de vitamine din complexul B şi de minerale, seminţele de in sunt recomandate de medici în cure care stimulează vindecarea, care păstrează tinereţea şi sănătatea sistemului cardiovascular şi, nu în ultimul rând, care ajută la slăbit.

Cele mai importante substanțe nutritive de pe Planetă

În ciuda dimensiunilor mici, seminţele de in sunt unele dintre sursele cele mai importante de substanţe nutritive de pe Planetă, potrivit Mayo Clinic. De altfel, sunt trei mari categorii nutritive pe care seminţele de in le au din abundenţă:

Acizi graşi Omega 3 – Aceşti acizi sunt o adevărată armă împotriva inflamaţiilor din corp. Or, inflamaţia este recunoscută deja ca fiind principalul factor de risc pentru bolile de inimă, artrită, astm, diabet şi chiar pentru unele forme de cancer.

Uleiul din seminţe de in este, în cea mai mare parte, acid alfa-linoleic, un tip de Omega 3 care este precursorul acizilor graşi care se găsesc în somon şi în alţi peşti graşi.

Fibre alimentare – Este greu să găseşti un aliment cu un conţinut mai mare de fibre decât seminţele de in, spun specialiştii. Acestea conţin atât fibre solubile, cât şi insolubile, ceea ce le face arma ideală împotriva tulburărilor digestive. Dar asta nu este tot ce fac fibrele în organism. În plus, ele scad nivelul glicemiei.

Fitonutrienţi – seminţele de in sunt surse de antioxidanţi, dintre care lignina este cel mai important. Acesta se transformă în intestine în substanţe care ajută la echilibrarea hormonilor sexuali feminini în organism. De altfel, unele studii arată că aceste substanţe stimulează fertilitatea feminină, reduc simptomele resimţite de femeile la menopauză şi, de asemenea, ar putea reduce riscul de cancer mamar. În plus, lignina contribuie la prevenirea diabetului de tip II.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.