Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, după meciul cu Spania: Stejarii continuă cursa de calificare

www.agerpres.ro
Alin Petrache

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a afirmat, luni, pe pagina sa de Facebook, că naţionala a pierdut o luptă (cu Spania), însă mai are de dus câteva pentru a se califica la Cupa Mondială din 2023, conform Agerpres.

''Stejarii continuă cursa de calificare, luptă în continuare pentru România şi trebuie să îi susţinem până la capăt. S-a pierdut o luptă, însă mai avem câteva în faţă. Eu ştiu că voi rămâne alături de jucători până la final'', a scris Petrache în reţeaua de socializare, după meciul pierdut duminică la Madrid, cu 21-38 cu Spania.

''Nimeni nu îşi dorea rezultatul obţinut în meciul cu Spania. Însă, din păcate, în sport, nu poţi tot timpul să câştigi. Tuturor ne pare rău de ceea ce s-a întâmplat, iar jucătorilor, cred, cel mai mult, pentru că sunt conştienţi că s-a pierdut o şansă şi că vor avea şi mai mult de muncit pentru a o recupera. Obiectivul Federaţiei Române de Rugby rămâne în continuare acelaşi: calificarea la Cupa Mondială. Este un drum poate mai lung, acum, după înfrângerea în Spania, dar nu imposibil, şi vă asigur că absolut toţi cei din echipă, jucători sau staff, sunt 100% implicaţi pentru a obţine calificarea'', a mai transmis preşedintele FRR.

Petrache îşi exprimă nedumerirea legată de atitudinea unor suporteri faţă de jucătorii echipei naţionale: ''Înţeleg perfect amărăciunea suporterilor după acest rezultat. Ce nu pot înţelege însă, este înverşunarea unora dintre aceştia manifestată faţă de jucători. Sunt tot aceeaşi jucători care, în urmă cu câteva săptămâni, prin victoriile lor, ne făceau mândri că suntem români''.

În Rugby European Championship 2022, Spania ocupă primul loc, cu 13 puncte, urmată de România, 8 puncte, Georgia, 7 puncte (un joc mai puţin), Portugalia, 7 puncte, Rusia, 1 punct (un joc mai puţin), Olanda, 0 puncte.

În preliminariile Cupei Mondiale 2023, care include rezultatele cumulate din ediţiile 2021 şi 2022 ale REC, Georgia e lider, cu 31 puncte (un joc mai puţin), urmată de Spania, 25 puncte, România, 22 puncte, Portugalia, 21 puncte, Rusia, 10 puncte (un joc mai puţin), Olanda, 0 puncte.

Primele două clasate se califică direct la CM 2023, iar a treia echipă va intra în recalificări.

România va juca următorul meci contra Georgiei, acasă, pe 12 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.