Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alin Petrache subliniază importanța meciurilor de la REC 2024 pentru Liga Națiunilor

rugby.ro
rugby

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat, vineri, la stadionul Arcul de Triumf, că meciurile din cadrul Rugby Europe Championship 2024 sunt important în perspectiva noii competiţii care urmează să debuteze în 2026, Liga Naţiunilor.

"Avem un nou staff, o nouă echipă, tânără, avem şi acelaşi teren şi gânduri bune, pentru că ne gândim deja la calificarea la Cupa Mondială. Anul viitor va fi un an greu, pentru că pe 1 ianuarie 2026 va începe noua competiţie organizată de federaţia internaţională, Liga Naţiunilor. Şi cu siguranţă va trebui să ştim care sunt cele 24 de echipe calificate la Cupa Mondială. Belgia învinge Portugalia, va veni cu pretenţii cu siguranţă. Va fi un meci greu ca de obicei, dar sper ca publicul să ne ducă spre victorie", a afirmat Petrache, potrivit Agerpres.

Oficialul FRR se bazează pe noul staff tehnic şi pe tinereţea jucătorilor pentru calificarea la viitoarea ediţie a Cupei Mondiale.

"Mă bazez foarte mult pe tinereţea lor, pe exuberanţa, pe viteza şi pasiunea pe care o vom vedea în meciurile viitoare. Avem un staff nou, care vine cu un proiect nou de joc şi lucrul acesta cere timp. Nu îl avem, nu am avut foarte mult timp de pregătire, dar eu cred că aceste meciuri sunt binevenite pentru a vedea clar ceea ce vom putea etala anul viitor, în clipa în care vom discuta despre calificarea la Cupa Mondială", a mai spus Petrache.

Echipa naţională a României întâlneşte selecţionata Belgiei, sâmbătă, de la ora 14:30, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, în cel de-al doilea său meci din cadrul Rugby Europe Championship 2024. România se află în Grupa B şi în primul său meci a învins Polonia cu 20-8, în deplasare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.