Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alin Tișe a răbufnit: Refuz `combinația` înlocuirii lui Orban cu Cîțu

Alin Tise

Președintele Consiliului Județean, liberalul Alin Tișe, nu ascunde că este supărat pe liderii PNL Cluj, Emil Boc și Daniel Buda, el refuzând să participe la întrunirile conducerii organizației de partid. Tișe a lipsit și de la Conferința alegerilor județene, la care a au fost invitați și au participat cei mai importanți lideri liberali din țară. Pentru Actual de Cluj, Tișe a subliniat că nu dorește să participe la „combinația nimănui”, referindu-se la decizia asumată public de Emil Boc și Daniel Buda de a susține candidatura la șefia PNL a actualului premier, Florin Cîțu, în detrimentul candidaturii lui Ludovic Orban.

Tișe afirmă că cei care vor să-i ia scaunul lui Ludovic Orban nu sunt interesați decât să-și asigure ei poziții și spune că acest lucru nu înseamnă nicidecum reformarea partidului.

„În urmă cu câteva luni, când eu îl criticam pe Ludovic Orban, toți vitejii actuali, exponenți, nu-i așa, ai reformei în PNL, stăteau și îl pupau în diferite zone. Acum, brusc au devenit toți exponenții reformei în PNL și speră ca își vor păstra pozițiile dacă va câștiga Cîțu. Vor să îl înlocuiască pe Orban cu Cîțu, ca să își rezolve ei problemele și sa-și păstreze pozițiile! Eu nu așa vad reformarea PNL!”, a comentat Tișe pentru Actual de Cluj.

Tișe le-ar putea strica aranjamentele liderilor clujeni, în privința asigurării sprijinului promis pentru echipa lui Cîțu

Clujul ar urma să trimită la Congresul de la București cel puțin 175 de delegați, dintre care 12 de drept și alți 163 aleși. Potrivit statutului PNL, nu există niște criterii clare de selecție a delegaților, condițiile urmând să fie stabilite de conducerile filialelor județene, astfel că la Cluj va conta decizia liderilor Daniel Buda și Emil Boc, care în mod public s-au angajat să trimită oameni care să fie dispuși să voteze în favoarea lui Florin Cîțu.

De altfel, contactat de Actual de Cluj Daniel Buda a afirmat că dintre delegații clujeni care vor merge la Congres, 99% vor vota în favoarea lui Florin Cîțu.

Numai că în calitatea sa de lider în Biroul Județean al PNL Cluj, Alin Tișe le poate da planurile peste cap lui Daniel Buda și Emil Boc, având în vedere că și el are dreptul să solicite ca printre delegații aleși  pentru Congres să se regăsească acei primari și consilieri care nu vor să-l voteze pe Cîțu. Iar președintele Consiliului Județean Alin Tișe, sepre deosebire de Emil Boc și Daniel Buda, are o trecere mult mai mare în rândul primarilor clujeni, având în vedere că pe o parte dintre aceștia chiar el i-a cooptat în partid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.