Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Bica și Dorin Cocoș au fost eliberați

udrea cocos

Alina Bica și Dorin Cocoș au scăpat din arestul preventiv! Ei vor fi plasați în arest la domiciliu, iar decizia ÎCCJ este definitivă.

Bica şi Cocoş vor părăsi Arestul central al Poliţiei Capitalei, unde se află din 22 noiembrie şi respectiv din 29 octombrie.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, pe 14 aprilie, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu în ceea ce îi priveşte cu Bica şi pe Cocoş, pe o durată de 30 de zile, decizia fiind contestată de procurorii DNA.

ICCJ a respins marţi contestaţia, astfel că Bica şi Cocoş vor fi plasaţi în arest la domiciliu.

Omul de afaceri Dorin Cocoş mai are emis pe numele lui un mandat de arestare la domiciliu, în dosarul "Microsoft". De asenmenea, şi Alina Bica mai este arestată la domiciliu într-un alt dosar, respectiv în "Bica 1".

În acest dosar, Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi fostului ministru al Economiei Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 25 februarie. În prezent, Alin Cocoş este arestat la domiciliu.

Alina Bica este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru două fapte de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.