Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Bica mai și câștigă! Decizia ÎCCJ care lovește în DNA

bica

ÎCCJ i-a dat dreptate Alinei Bica într-un proces cu DNA! Decizia înalților magistrați lovește în DNA, după ce procurorii conduși de Laura Codruța Koveși au decis trimiterea fostei șefe a DIICOT în judecată.

Astfel, ÎCCJ a anunțat că admite, în parte, excepţiile formulate de inculpata Bica Alina Mihaela.

Constată neregularitatea actului de sesizare, respectiv a rechizitoriului nr. 659/P/2014 din 25 februarie 2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei, cu privire la infracţiunea de luare de mită, prevăzută de art. 289 C.pen. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 7 lit. b din Legea nr. 78/2000, indicată la Secţiunea C - „Acuzaţiile formulate cu privire la dosarul penal nr. 28726/3/2006 aflat pe rolul Tribunalului Bucureşti care îl viza pe Tender Ovidiu”, urmând ca procurorul să precizeze:

- dacă a disjuns cauza pentru această infracţiune, atât în forma autoratului cât şi a complicităţii, în raport cu menţiunile de la Secţiunea I - „Alte date referitoare la urmărirea penală” - pct. 3 (filele 99 - 100), precum şi cu cele din dispozitivul actului de sesizare de la pct. I.1 referitoare la trimiterea în judecată a inculpatei şi de la pct. III referitoare la dispoziţia de disjungere cu privire la aspectele relatate la Cap. I - pct. 1, 2, 3, 4, 5 şi 6 din rechizitoriu;

- dacă a disjuns cauza doar pentru folosul necuvenit constând în cedarea acţiunilor pe care Tender Ovidiu Lucian le deţinea la S.C. Upruc S.A. Făgăraş, jud. Braşov;

- descrierea faptei, sens în care trebuie realizat un corespondent între situaţia de fapt şi norma de incriminare, cu menţionarea variantei alternative a laturii obiective ce se reţine în sarcina inculpatei, a folosului necuvenit la care se referă acţiunea ce constituie elementul material, a datei de comitere a presupusei infracţiuni, precum şi a probelor pe care se întemeiază acuzaţia (doar în situaţia în care nu s-a disjuns cauza cu privire la infracţiunea de luare de mită).

Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de inculpatul Videanu Adriean.

Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 659/P/2014 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei.

Transmite încheierea motivată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei pentru ca, în conformitate cu dispoziţiile art. 345 alin. 3 C.pr.pen., în termen de 5 zile de la comunicare, procurorul să remedieze neregularităţile actului de sesizare şi să comunice dacă menţine trimiterea în judecată a inculpatei Bica Alina Mihaela pentru două infracţiuni de luare de mită, prevăzute de art. 289 C.pen. raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 7 lit. b din Legea nr. 78/2000, urmând să coreleze aceste dispoziţii cu cele privind infracţiunile de complicitate la luare de mită, prevăzute de art. 48 C.pen. raportat la art. 289 C.pen. şi art. 6 din Legea nr. 78/2000, cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.pen., cu care a fost sesizată instanţa în privinţa inculpatului Mihăilescu Ionuţ.

Cu drept de contestaţie odată cu încheierea pronunţată conform art. 346 C.pr.pen..

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.