Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu anunță de ce Klaus Iohannis NU trebuie să se grăbească să o demita pe șefa DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
gorghiu Inquam Photos

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, marţi, că nu-i cere nimeni preşedintelui Klaus Iohannis să se grăbească în cazul deciziei privind revocarea procurorului-şef al DNA, menţionând că este "un dosar complicat, de care ţine însăşi structura sistemului judiciar" şi întotdeauna este necesară dezbaterea.

Citește și: VIDEO Florin Iordache anunţă MOTIVUL pentru care Klaus Iohannis nu a demis-o, încă, pe şefa DNA

"Este o declaraţie (a preşedintelui Iohannis - n.r.) la care sigur ne aşteptam cu toţii. E cea mai echilibrată reacţie pe care un preşedinte care cunoaşte Constituţia şi mai ales art. 82 al. 2 o poate face în prezent. Evident că sunt perfect de acord cu ceea ce a spus - şi anume că sunt mai multe semne de întrebare care se nasc din această decizie, din motivarea CCR decât lămuriri, clarificări. Şi noi avem foarte multe neînţelegeri, avem foarte multe controverse pe care trebuie să le limpezim, critici pe care le-am făcut. Aştept evaluarea. Nu-i cere nimeni preşedintelui să se grăbească şi nu cred că pe o speţă şi un dosar atât de complicat de care ţine însăşi structura sistemului judiciar cineva vrea decizii pripite", a afirmat Gorghiu.

Ea a adăugat că întotdeauna este necesară dezbaterea şi preşedintele este cel care are suficientă legitimitate să o poată genera.

"Întotdeauna este necesară dezbaterea. Aş fi preferat ca cea pe legile Justiţiei să se facă anterior adoptării lor în Parlament şi nu după, pentru că după este mult mai dificil de făcut această dezbatere, tensiunile fiind deja ridicate şi opiniile fiind deja solidificate, dar, dacă există o persoană cu suficientă legitimitate în România care să poată genera această dezbatere, cu toţi actorii, sunt convinsă că aici intră şi PSD şi orice alt partid şi asociaţie profesională, ministere şi CSM, acela este fără doar şi poate preşedintele României. Concluzia este una singură - cea pe care a spus-o şi nu este în premieră - şi anume că va respecta Constituţia în spiritul acestui act fundamental", a mai spus Gorghiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că a citit motivarea deciziei CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă evaluarea nu este terminată, precizând că, în această etapă, motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.