Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu anunță URGENȚĂ la Senat: Se vrea DEPOLITIZAREA CNA: 'Ani de zile a funcționat cu o majoritate pro -PSD'

Facebook
Alina Gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirmă că a primit la Senat "sfaturi" de la CNA pentru modificări la legislaţia audiovizuală, spunând că trebuie început cu "o soluţie de a asigura independenţa acestei instituţii faţă de partidele politice", având în vedere "experienţa de când a funcţionat ani de zile cu o majoritate pro-PSD". "CNA trebuie să aibă un rol de echilibru şi să fie echidistantă. Şi trebuie să fie una din primele instituţii care să devină independentă de politic", susţine Gorghiu.

Citește și: Gheorghe Falcă intră la RUPERE în plin SCANDAL din PNL: Ludovic Orban NU trebuie să demisioneze

"Uite Breaking News de la CNA! Am primit la Senat nişte ”sfaturi” pentru cazul în care se vor opera modificări la legislaţia din domeniul audiovizualului. Se leagă lucrurile! Chiar aveam în plan nişte schimbări - şi să începem cu o soluţie de a asigura independenţa acestei instituţii faţă de partidele politice. Că avem experienţa de când a funcţionat ani de zile cu o majoritate pro-PSD care a tolerat toate mârlăniile PSD, minciunile, campania permanentă la televiziunea publică, defăimarea liderilor altor partide la anumite televiziuni şi în rest cam nimic pentru a justifica banii primiţi de la contribuabili. După, sigur pot să dea sfaturi altor instituţii. Până atunci, să se uite in ograda lor", a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

 

Ea a adăugat că această instituţie trebuie să devină independentă de politic.

 

"CNA trebuie să aibă un rol de echilibru şi să fie echidistantă. Şi trebuie să fie una din primele instituţii care să devină independentă de politic, motiv pentru care legislaţia trebuie schimbată rapid în acest sens!", a susţinut Gorghiu.

 

Preşedinta CNA Monica Gubernat a transmis o informare conducerii Senatului în care precizează că forul legislativ ar trebui să modifice legislaţia în vigoare, astfel încât Consiliul Naţional al Audiovizualului să poată luă măsuri în situaţii cum au fost cele privind conferinţele preşedintelui Klaus Iohannis difuzate de televiziuni şi radiodifuzori în care acesta a susţinut PNL în campania electorală.

Informarea este înscrisă pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, de la ora 11.00, a Biroului permanent al Senatului.

Documentul complet, obţinut de News.ro, poate fi accesat AICI.

„Întrunit în şedinţa publică din data de 10.12.2020, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat rapoartele întocmite de Direcţia Monitorizare, ca urmare a sesizărilor primite, cu privire la conferinţa susţinută de preşedintele Klaus Iohannis la un an de la alegerile prezidenţiale, conferinţă difuzată în data de 24.11.2020 (în perioadă de campanie electorală) pe mai multe posturi centrale de radio şi televiziune. Au fost monitorizate 11 posturi centrale, respective 7 posturi de televiziune ;I 4 posturi de radio. În conferinţa de presă din data de 07.12.2020, misiunea OSCE care a monitorizat alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020, a criticat implicarea preşedintelui Klaus Iohannis în campanie, de partea PNL, reprezentantul misiunii afirmând că exprimarea preferinţelor politice în intervenţiile publice reprezintă «o încălcare a standardelor internaţionale şi a angajamentelor făcute de toate ţările OSCE pentru a păstra o separare clară între stat şi partidele politice»”, arată informarea transmisă de Monica Gubernat către Biroul permanent al Senatului.

Sursa citată precizează că „având în vedere faptul că nici legislaţia electorală, nici cea audiovizuală în vigoare nu conţin norme de reglementare referitoare la încadrarea conferinţelor de presă susţinute de preşedintele României şi în care sunt transmise mesaje cu presupus caracter electoral, CNA nu puoate adopta vreo decizie de recomandare pentru radiodifuzori în vederea eventualei marcări a conferinţelor de presă”.

„Vă adresăm rugămintea ca, în eventualitatea modificării legislaţiei audiovizuale şi/sau electorale, să aveţi în vedere şi situaţii de genul celei de mai sus”, mai spune preşedinta CNA în documentul respectiv.

Pe 25 noiembrie 2020, social-democraţii i-au făcut plângere la Consiliul Naţional al Audivizualului (CNA) preşedintelui Klaus Iohannis pentru discursul pe care l-a susţinut cu o zi înainte.

PSD motivează că declaraţia şefului statului a fost difuzată într-o emisiune informativă şi nu una electorală, iar materialul acestuia nu a prezentat activităţi ale preşedintelui, ci mesaje electorale directe pentru şi în favoarea PNL.

Partidul condus de Marcel Ciolacu a solicitat o decizie de îndrumare către radiodifuzori prin care intervenţiile lui Iohannis la organismele de radiodifuziune din timpul campaniei electorale să fie calculate corespunzător în cadrul timpului de emisie acordat PNL.

PSD mai spune că Iohannis a avut un mesaj denigrator la adresa unui alt competitor electoral, iar acest lucru „încalcă în mod flagrant atât ordinea constituţională cât şi legislaţia audiovizuală”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.