Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu vrea modificarea Constituției: Este absolut revoltător că Aurel Bălăşoiu, acuzat de viol și sex cu minori, insistă să rămână în Parlament

Captură RTV
aurel balasoiu sex cu minori

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, că atunci când va fi revizuită Constituţia va trebui gândită modalitatea prin care un parlamentar poate fi înlocuit înainte de termen, pe motive justificate, tot cu votul electoratului care l-a ales, în contextul în care este "absolut revoltător" că deputatul Aurel Bălăşoiu nu doreşte să lămurească "din afara Parlamentului" acuzaţiile de viol și sex cu minor, potrivit Agerpres.

"Un caz care a şocat opinia publică cazul deputatului de Argeş, domnul deputat Bălăşoiu. Pot să vă fac câteva precizări. În primul rând, nu are legătură intervenţia mea cu viaţa privată, cu morala creştină, nu e treaba mea să comentez ce face fiecare în intimitate, însă vorbim de o acuzaţie care a fost făcută publică prin intermediul presei privitoare la acuzaţii de viol şi de sex cu minori. Este absolut revoltător că acest coleg nu doreşte să-şi lămurească toate aceste acuzaţii din afara Parlamentului şi insistă să rămână în Parlament, ba chiar în mod cinic a făcut o solicitare de concediu de odihnă la conducerea Camerei Deputaţilor pentru a evita probabil confruntarea cu presa, cu colegii. Acesta este motivul pentru care, în faţa unor acuzaţii atât de oribile, am iniţiat o petiţie, repet, nu are niciun fel de legătură cu politica, ci, pur şi simplu, ca femeie, ca mamă, cred că nu pot să stau imună la acuzaţii care sunt de un pericol social extraordinar de mare", a afirmat Gorghiu.

Ea a adăugat că petiţia, din punct de vedere juridic, nu are valoare, pentru că un parlamentar nu poate fi demis prin semnăturile cetăţenilor. Ea a completat că, atunci când va fi revizuită Constituţia, va trebui gândită modalitatea prin care un parlamentar poate fi înlocuit înainte de termen, pe motive justificate, tot cu votul electoratului care l-a ales.

"Juridic, nu are niciun fel de valoare (petiţia), pentru că un parlamentar nu poate fi demis prin semnăturile cetăţenilor aşa cum a fost ales, din păcate. (...) Dacă Parchetul ar dispune începerea urmăririi penale şi se constată că persoana respectivă a săvârşit infracţiunea de viol nu ai niciun fel de pârghie să-l dai afară din Parlament, nu ai. Dacă parlamentarul nu doreşte să-şi dea demisia, eşti legat de actualele prevederi constituţionale şi legale din România. Deci va trebui să ne uităm foarte bine la Constituţie în viitor şi să luăm în calcul şi genul acesta de situaţii când un parlamentar săvârşeşte o infracţiune absolut îngrozitoare şi eşti legat de mâini şi de picioare şi nu poţi să faci nimic. Însă, cred că obligaţia mea şi a altor colegi este să atragem atenţia şi, în genul acesta de situaţie, la presiunea oamenilor, ar putea să facă un pas lateral, să-şi dea demisia din Parlament, să dea explicaţiile în faţa instituţiilor abilitate cu referire la acuzaţiile care au fost făcute şi pe urmă vedem ce mai e de făcut. Până atunci, cred că nu poţi să stai în plenul Parlamentului, în plenul Senatului, în plenul Camerei Deputaţilor, cu un coleg acuzat de infracţiuni de sex cu minori şi, repet, viol, fără să faci nimic, uitându-ne unii la alţii şi dând din umeri", a explicat senatorul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.