Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu condamnă declaraţiile premierului Ungariei: Preia retorica de la Kremlin și sunt inacceptabile pe teritoriul României

Facebook
Alina Gorghiu

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a afirmat, marţi, că declaraţiile recente făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, la Băile Tuşnad, sunt îngrijorătoare şi "preiau retorica de la Kremlin", fiind "inacceptabile pe teritoriul României", anunță agerpres.

"M-au îngrijorat - şi mă bucur că a ieşit ministrul de Externe, m-au îngrijorat declaraţiile premierului Orban făcute în România. Sunt nişte declaraţii pe care greu le înţeleg, le găsesc inacceptabile pe teritoriul României, declaraţii care preiau retorica de la Kremlin şi o rostogolesc în toate formele. Cu toate acestea, să ştiţi că românii sunt proeuropeni, pro NATO şi nu se vor schimba din pricina unor mesaje hazardate", a declarat Alina Gorghiu, în cadrul unei conferinţe de presă organizate marţi în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele interimar al Senatului a participat la lansarea oficială a celei de-a XIII-a ediţii a programului de tabere "ARC" destinat copiilor românilor din diaspora, care este organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi Ministerul Sportului. Programul este organizat anul acesta atât în tabăra din Sângeorz-Băi, cât şi la centrul de agrement Oglinzi din judeţul Neamţ.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, luni, pentru Digi24.ro, referitor la discursul premierului ungar, Viktor Orban, de la Băile Tuşnad, că "este regretabil că astfel de idei sunt propagate de pe teritoriul României, în contextul global complex pe care trebuie să îl înfruntăm cu toţii, mai ales că poziţiile noastre oficiale sunt diferite de aceste teze".

"E clar că nu putem fi de acord cu ele. Nu mai spun de declaraţiile privind rasele, care nu sunt acceptabile", a arătat el.

Bogdan Aurescu a adăugat că, "în acelaşi timp, discursul premierului Orban de sâmbătă nu a adus nimic fundamental nou, sunt aceleaşi concepţii pe care le-am văzut deja în poziţionările oficialilor ungari, doar că au fost puse împreună, iar unele au fost elaborate mai pe larg. Plus alte considerente de politică internă ungară".

"Desigur, fiecare stat îşi defineşte poziţiile pe teme internaţionale aşa cum consideră, dar, după cum este bine ştiut, România nu împărtăşeşte aceste opinii inadecvate, de care ne delimităm în mod clar, pentru că ele afectează solidaritatea europeană privind acţiunea în sprijinul Ucrainei", a mai spus ministru român de Externe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.