Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, despre Avocatul Poporului: Mandatul domnului Ciorbea, în mod abuziv, se va prelungi până în toamnă

facebook
alina gorghiu

Senatorul liberal Alina Gorghiu a declarat luni că termenul dat de Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului de depunere a candidaturilor pentru Avocatul Poporului (25 iunie) înseamnă "în realitate" că mandatul lui Victor Ciorbea în această funcţie se prelungeşte "în mod abuziv" până în toamnă, pentru că nu va mai fi timp în această sesiune legislativă să fie un vot în Parlament pentru noul şef al instituţiei potrivit Agerpres.

"A doua propunere pe care Partidul Naţional Liberal a făcut-o (n.r. - în BPR) a fost aceeaşi propunere şi din partea colegilor de la USR - a fost legată de demararea procedurii pe Avocatul Poporului. Acum o lună, mandatul domnului Ciorbea, un mandat trist pentru tot ce înseamnă drepturi şi libertăţi ale cetăţenilor, pentru că domnia sa nu a fost un avocat al poporului, în realitate a fost un avocat al PSD până în ziua de astăzi, a expirat de o lună. Astăzi demarăm această procedură. Din nefericire, termenul dat de BPR la propunerea celor din PSD-ALDE a fost de depunere a candidaturilor până la data de 25 iunie. În realitate, acest lucru înseamnă că mandatul domnului Ciorbea, în mod abuziv, se va prelungi până în toamnă, pentru că nu va mai fi timp în această sesiune legislativă să fie un vot în plenurile reunite pentru noul Avocat al Poporului. Acest lucru este un tertip care nu face cinste deloc Parlamentului, care are obligaţia să numească, atunci când expiră mandatul unui şef de instituţie, un nou şef al acelei instituţii", a precizat Gorghiu.

În context, senatorul USR Mihai Goţiu a declarat că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au venit cu "acest tertip" de a da termen pentru depunerea candidaturilor până la data de 25 iunie, "în speranţa că nu se va mai organiza încă un plen reunit".

"Probabil că cetăţenii vor cere acest plen reunit pentru a nu mai continua peste vară, cu un avocat al poporului care să acopere tot ceea ce face actualul Guvern. Vreau să le reamintesc celor care au încercat această nouă şmecherie, domnului Tăriceanu, domnului Ciolacu şi colegilor lor care au votat, că în ultimii doi ani petiţia Declic, pentru încetarea mandatului domnului Ciorbea, a strâns peste 160.000 de semnături. În aceste condiţii, acum, când mandatul a expirat, să-i mai prelungeşti în mod abuziv şi neconstituţional acest mandat cu câteva luni, pentru alte mizerii pe care probabil cei de la PSD şi ALDE vor să le pregătească peste vară, este total neconstituţional", a susţinut Goţiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.