Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu iese la rampă după ședința dintre Dragnea-Teodorovici-Stănescu! Mesaj SURPRIZĂ: 'Era ideea PNL, e foarte bine dacă se va concretiza'

facebook
alina gorghiu

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, referitor la intenția Guvernului de a adopta o ordonanță prin care impozitele pe venit să rămâna la bugetele locale, că liberalii au depus din 2017 o astfel de propunere, fiind o idee bună, care va ajuta comunitățile locale la dezvoltarea proiectelor.

„Este o idee bună dacă se va concretiza. Toate cotele din impozitele pe venituri, pe salarii, încasate la nivel local, ar trebui rămâna la administrațiile locale. Din 2017 noi, PNL, avem această propunere. Colegii mei, Florin Roman, deputaul Leoreanu și alții au lucrat la acel proiect de lege. Este din 2017 depus în Parlament, ca toate aceste sume să rămână la administrațiile locale pentru că așa e firesc, pentru că vorbim de bani care sunt necesari pentru dezvoltarea locală și județeană. (...) Nu am o problemă de paternitatea ideii, nici eu nici colegii mei. E bine că ne-au luat și această idee și o implementează prin ordonanță. E bine dacă comunitățile locale se vor bucura de sume în plus astfel încât să își poată derula proiectele pentru dezvoltare locală”, a afirmat Alina Gorghiu, în Parlament, conform Mediafax.

Liberalul susține că PNL a mai depus un proiect, prin care cotele din TVA să fie direcționate la primării și consilii județene.

„Mai avem încă un proiect ca cotele din TVA să fie direcționate în plus 2% la primării, 2% la Consiliile județene. Sper să ia și această propunere a noastră în discuție. Altfel o propunere dacă e de la PNL e proastă. E de anul trecut în circuit parlamentar, la Senat a fost respinsă, deci e undeva prin sertar la Camera Deputaților. Dacă o preia domnul Teodorovici devine dintr-o dată minunată ideea”, a adăugat Gorghiu.

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, Guvernul intenționează să adopte o ordonanță de urgență prin care impozitul pe venit încasat la nivel local să rămână la bugetele locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.