Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu îi dă cartonaș roșu lui Marcel Ciolacu: În România e riscant să te joci cu termeni ca falimentul

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu Alina Gorghiu

Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu spune că Marcel Ciolacu trebuie să prezinte argumentele pentru care a făcut declarația privind posibilul faliment al unei societăți RCA: „În România e destul de sensibil să te joci cu termeni de genul faliment sau insolvență, dat fiind istoricul recent”, scrie Mediafax.

Gorghiu spune că oamenii trebuie să fie protejați de prețuri exagerate

„În Biroul Permenent nu a existat o asemenea solicitare, dar vă asigur că colegii mei din Comisia buget-finanțe sunt foarte conștienți că toți cetățenii trebuie să fie protejați de prețurile exagerate, iar în acest context ne dorim ca ASGF să fie foarte prezent în prima linie atunci când vine vorba de supravegherea acestei piețe de asigurări. Voi vorbi la grup cu colegii de la buget finanțe să vedem dacă această solicitare a fost sau nu formulată în Comisie”, spune Alina Gorghiu.

Ea pledează pentru dialogul cu ASF în privința polițelor RCA.

„Înainte de a fi trasă la răspundere cineva trebuie să faci acel dialog cu instituția respectivă. Niciodată dialogul nu a stricat, nu a încurcat, ci, dimpotrivă, a produs soluții concrete. Cât de curând se va face acest dialog, fie cu factorii guvernamentali, fie cu cei din comisia de resort din parlament. Răspunsuri trebuie să fie date. ASF are această responsabilitate de a genera control în piață, motiv pentru care sunt sigură că aceste răspunsuri trebuie să vină. Nu aș trata acest subiect superficial. Când vine vorba despre polițe de asigurări, de măriri de prețuri trebuie tratat cu toate cifrele pe masă. Încurajez orice fel de dialog să putem găsi și soluțiile concrete”, adaugă vicepreședintele PNL.

Ea a transmis și o replică pentru Marcel Ciolacu. „Este posibil să fie un faliment anunțat. (...) Există semnale pe piață”, spunea miercuri liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre scumpirea polițelor RCA.

„Nu comentez declarațiile președintelui PSD, dar cred că în România e destul de sensibil să te joci cu termeni de genul faliment sau insolvență, dat fiind istoricul recent de pe piața asigurărilor. Cred că aceste teme, atunci când ieși cu ele și ești un om politic foarte sus pus, trebuie să vii cu argumente atunci când emiți sau vorbești de un subiect atât de gravb. PNL așteaptă toate informațiile corecte să găsim soluiții, fără să alertăm pe nimeni și fără să discutăm în cheie populistă vreun subiect”, încheie Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.