Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu îl urechează pe ministrul Justiției: A greșit

evz.ro
gorghiu suparata

Senatorul liberal de Timiş, Alina Gorghiu, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă de la Timişoara, că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a greşit când a spus public că va face evaluare procurorilor-şefi ai DNA şi Parchetului General, ea făcând şi un apel la ''încetarea telenovelei justiţiei televizate''. 

''Înţeleg că justiţia este o temă de luni de zile în România, dar cred că ministrul Justiţiei a greşit când a spus public că va face această evaluare. Nu spun că nu trebuie făcută o astfel de evaluare a modului în care managementul celor doi conducători de instituţii (DNA şi Parchetul General al României, n.r.) este sau nu performant, dar cred că a transforma acest subiect într-o temă de agendă publică nu face bine sistemului judiciar şi nici măcar acestui guvern şi nici ministrului Toader'', a afirmat Alina Gorghiu, informează agerpres.ro.

ALERTĂ - Regina Marii Britanii a semnat legea care permite declanşarea Brexit-ului


În opinia sa, declaraţia ministrului Justiţiei, făcută publică, ''va pune presiune pe o eventuală decizie'' sau pe ''eventualele concluzii dintr-un raport''. 

Parlamentarul liberal aşteaptă ca discuţiile să revină pe făgaşul normal şi nu crede că acele concluzii din raportul Ministerului Justiţiei ''vor fi legate de o eventuală revocare a celor doi, ba dimpotrivă''. 

''Cred, însă, că ar trebui să ne oprim cu telenovela justiţiei televizate şi că ar trebui să ne ocupăm mult mai serios de teme care sunt în mod real pe agenda publică şi apelul meu poate are ecou măcar în ceasul al doisprezecelea'', a spus senatorul PNL Timiş. 

Gorghiu a mai subliniat că nu susţine ideea că ministrul Justiţiei ar avea pârghii pentru revocarea celor doi, şeful DNA şi cel al Parchetului General. "Nu are atribuţii în această privinţă. Ca atare, nu cred că e bine să vehiculăm genul acesta de posibilitate, deşi deja se întâmplă'', a concluzionat senatorul liberal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.