Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu comentează ideea introducerii brățării electronice

www.facebook.com
gorghiu

„Hai că a fulgerat o idee buna la MAI fix în prima zi de dupa demisia lui Carmen Dan”, susține senatorul liberal Alina Gorghiu pe Facebook, referindu-se la actul normativ privind introducerea brățărilor electronice. Gorghiu susține că cere o astfel de măsură de ani de zile și dacă unora tot le-a venit acum mintea cea de pe urmă „hai să îl analizăm serios, să vedem cum și daca poate fi îmbunătățit și să legiferam în Parlament”.

Corina Corbu, pregătită de interviul de la CSM: 'Nu, nu îmi doresc preluare, nu e o chestiune de dorință'

„Hai că a fulgerat o idee buna la MAI fix în prima zi de dupa demisia lui Carmen Dan!  V-ați prins, e vorba despre promovarea unui act normativ privind introducerea brățărilor electronice. Dar a nu se confunda și a nu se crede că aceasta este tot una / o idee asemănătoare cu propunerea noastră privind măsurile alternative de executare a pedepselor. Una e una, alta e alta!

Propunerea PNL privind măsurile alternative de executare a pedepselor – anume executarea la domiciliu a pedepsei închisorii și executarea fracționată a pedepsei închisorii (la domiciliu în timpul săptămânii iar in zilele ‪de sâmbătă și duminică în penitenciar) – este o soluție decentă și modernă, aplicată în multe țări europene. Pentru evitarea supraaglomerării penitenciarelor, dar și pentru diminuarea riscului de recidivă a persoanei condamnate - pentru că se asigură legătura cu familia.

Supravegherea cu brățările electronice este nu numai un mijloc eficient de a asigura executarea în bune condiții a diferitelor obligații impuse de instanță, dar și a măsurilor alternative. De asemenea, vor fi folosite pentru a ușura munca poliției pentru supravegherea persoanelor bănuite că ar fi săvârșit fapte penale, dar cu privire la care instanța încă nu a pronunțat o hotărâre. Mă refer aici la inculpații care trebuie să se supuna unor măsuri precum arestul la domiciliu, controlul judiciar, obligații impuse de instanță (gen a nu se apropia de victima infracțiunii).
Ce este important. Ca majoritatea parlamentara să nu strice acest proiect de lege cum a facut cu prima noastră variantă de lege pentru măsurile alternative.

Cerem o astfel de măsură de ani de zile și daca unora tot le-a venit acum mintea cea de pe urmă și au prezentat un proiect de lege, hai să îl analizam serios, să vedem cum și daca poate fi îmbunătățit și să legiferam în Parlament. Munca poliției chiar poate să fie mult mai ușoară și mai eficientă dacă astfel de măsuri vor intra în vigoare.”, scrie Gorghiu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.