Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, la întâlnirea cu Igor Grosu din Republica Moldova: Nu aveam unde să fie altundeva decât la Chișinău!

Facebook
Alina Gorghiu

Președintele interimar al Senatului României, Alina Ștefania Gorghiu, aflată într-o vizită de lucru în Republica Moldova, a avut luni o întrevedere cu șeful Legislativului de la Chișinău, Igor Grosu. Gorghiu a precizat că la aniversarea a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, nu aveam unde să fie altundeva decât la Chișinău!

„Am profitat de ocazie și am felicitat Legislativul de la Chișinău pentru decizia istorică de a adopta legea prin care limba română devine limba oficială a Republicii Moldova! Un act de foarte mult curaj din partea clasei politice, mai ales în contextul actual. Când acțiunile Rusiei pentru subminarea democrației și stabilității Moldovei sunt la ordinea zilei.

România rămâne alături de Republica Moldova în orice scenariu. Chiar săptămâna trecută, prin intervenția părții române, la Consiliul European, s-a solicitat adoptarea unui nou pachet de sprijin pentru Republica Moldova!”, a scris șeful Senatului de la București pe pagina sa de Facebook.

Igor Grosu a menționat că în cadrul întrevederii părțile au discutat despre ultimele evenimente din Republica Moldova, dar și au setat noi priorități pe agenda bilaterală.

„Evenimentele comune din ultimii doi ani, demonstrează tot mai mult unitatea celor două maluri ale Prutului. Sunt convins că împreună vom construi un viitor comun în Uniunea Europeană”, a scris Grosu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.