Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu preia proiectul lui Klaus Iohannis, dar lansat de Frans Timmermans: 'Voi propune ca PNL să aibă dezbateri serioase'

www.secundatv.ro
Alina Gorghiu Raluca Turcan

Senatorul liberal de Timiş, Alina Gorghiu, a declarat joi, la Timişoara, că susţine introducerea dreptului de vot al tinerilor de la 16 ani, atâta timp cât ei au şi drept la muncă de la acea vârstă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură fabuloasă dată de RCS&RDS! Zeci de mii de români au făcut asta

Parlamentarul liberal a adăugat că în alte ţări europene această prevedere a devenit deja o practică, iar subiectul trebuie lansat în dezbatere după europarlamentare.

"Voi propune ca PNL să aibă după aceste europarlamentare dezbateri foarte serioase privind modificarea vârstei de vot de la 18 la 16 ani. Acei oameni au la 16 ani drept la muncă şi în anumite condiţii dreptul să se căsătorească, alte drepturi şi obligaţii, trebuie să aibă şi dreptul la vot, după o prealabilă pregătire cu privire la tot ceea ce înseamnă constituţie, drepturi şi libertăţi, democraţie", a afirmat Alina Gorghiu.

Citește și: Protestatarii #Rezist ies la atac, după ce au fost săltați de jandarmi! ‘Noi nu discutăm pe lege’

Senatorul liberal consideră că tinerii la 16 ani au discernământ, atâta timp cât la 16 ani un cetăţean din România "este prezumat că are discernământ să răspundă penal", are capacitatea de muncă şi să îşi plătească taxe şi impozite aferente.

Citește și: Greșeala uriașă făcută Radu Mazăre! Ce a declarat consulul Madagascarului

"Cred cu tărie că la 16 ani pot vota în cunoştinţă de cauză dacă societatea şi şcoala românească îi pregăteşte în acest sens", a concluzionat Alina Gorghiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.