Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu vrea să-l dea afară din Parlament pe deputatul Bălăşoiu: Dacă nu vrea să îşi dea demisia, voi iniţia o petiţie, voi strânge semnături!

Facebook
Alina Gorghiu

Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a reacţionat vehement după anunţul Parchetului ICCJ potrivit căruia s-a sesizat din oficiu privind comiterea de act sexual cu un minor în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu, ea declarând pentru News.ro că nimeni nu îşi poate imagina că România are un parlamentar cercetat penal pentru viol şi, totuşi, aşa stau lucrurile. De asemenea, a anunţat că, în cazul în care acesta nu va demisiona, va iniţia o petiţie. Conform, lui Gorghiu, e nevoie de reacţie fermă la cel mai înalt nivel, fiind vorba despre ”o infracţiune oribilă”. Ea remarcă faptul că ”e o tăcere prea mare, pe un subiect atât de grav”.

”Ştirea despre fostul primar şi actual deputat PSD şochează. Nimeni nu îşi poate imagina că România are un parlamentar cercetat penal pentru viol şi, totuşi, aşa stau lucrurile. Vorbim de o infracţiune oribilă. Violul înseamnă dezumanizare. Nu avem voie să tăcem. E nevoie de reacţie fermă la cel mai înalt nivel! Vorbim de o infracţiune oribilă. Şi, cu toate acestea, e o tăcere prea mare, pe un subiect atât de grav, în spaţiul public”, a declarat alina Gorghiu pentru News.ro.

Ea a precizat că reacţia sa nu are legătură cu politica, nici nu morala creştină, ci ”cu revolta faţă de unul dintre cele mai oribile lucruri pe care un om le poate face”.

Gorghiu consideră că „orice om are dreptul sa facă ce vrea în intimitate, inclusiv oamenii politici, însă aici este o altă situaţie şi nimeni nu are voie să tacă”, iar ”reacţia celui acuzat de a cere concediu de odihnă este plină de cinism”.

”Dacă deputatul nu vrea să îşi dea demisia, voi iniţia o petiţie, voi strânge semnături! La asemenea acuzaţie, aştepţi decizia procurorilor din afara Parlamentului, nu de pe băncile Parlamentului”, a afirmat preşedintele Senatului.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunţă că s-a sesizat din oficiu privind comiterea de act sexual cu un minor în cazul deputatului Aurel Bălăşoiu, exclus din PSD. Totodată, a fost deschis un alt dosar, pentru viol, în urma depunerii unei plângeri împotriva acestuia.

”Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informaţiilor apărute în mass-media referitoare la săvârşirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de reprezentanţii Parchetului.

PSD a anunţat, sâmbătă seară, excluderea din partid a deputatului de Argeş Aurel Bălăşoiu, oficialii partidului precizînd că se aşteaptă ca acesta să îşi dea demisia urgent din funcţia de deputat, în caz contrar, PSD urmând a vota pentru „ridicarea imediată a imunităţii parlamentare”.

După anunţul PSD, imagini în care ar apărea deputatul în ipostaze intime alături de un tânăr au apărut în spaţiul public. Aurel Bălăşoiu neagă că el ar fi unul dintre bărbaţii care apar în imagini şi afirmă că nu renunţă la calitatea sa de parlamentar.

Aurel Bălăşoiu este la primul mandat de parlamentar şi a fost primar al comunei argeşene Rociu, funcţie câştigată, anul trecut, de către fiul său. Bălăşoiu este căsătorit, soţia sa fiind educatoare în comuna Rociu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.