Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu-Pippidi, atac la Klaus Iohannis: Cum e implicat Victor Ponta

alina mungiu

Alina Mungiu-Pippidi se arată consternată de gestul lui Klaus Iohannis de a trimite o coroană de flori la mormântul lui Corneliu Vadim Tudor. Un gest creștinesc, ar spune majoritatea românilor. Politologul spune că Vadim nu-l merita din cauza lipsei sale de respect, atât față de președintele Klaus Iohannis, cât și față de poporul român.

Citește și: Primul verdict în procesul Dan Șova - Victor Ponta: Ce au decis magistrații de la ÎCCJ

“Vadim Tudor s-a exprimat cum că Iohannis e nazist, handicapat mental și munte de slănină în acest lung poem și în alte intervenții publice în care îl prezenta ca pe Căpșună Vodă, alesul căpșunarilor.

Vadim nu s-a exprimat doar despre Klaus Iohannis. El a glorificat genocidul țiganilor, a contestat holocaustul, a aplaudat Securitatea și pe Ceaușescu, chiar când demola biserici ortodoxe, ca și pe mareșalul Antonescu și actele sale de la Odesa contra populației civile, care au pătat onoarea armatei noastre”, scrie Pippidi într-un editorial postat pe RomâniaCurată.

Citește și: ”Sunt coșmarul vieții lui Ponta”! Ce femeie zice asta după o întâlnire între premier și un lider PNL

Amintim că președintele Klaus Iohannis a promulgat de curând o lege privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob. Legea îi vizează și pe cei care militează pe rețelele de socializare pentru fascism.

Acestea au fost, pe scurt, toate isprăvile răposatului pe care Alina Mungiu-Pippidi îl cataloghează ca fiind “un propagandist al fascismului și comunismului și un tovarăș de pahar și delațiuni al Securității cu alte cuvinte una din acele persoane pe care noua lege promulgată de președintele Iohannis le condamnă la închisoare de la 3 luni la 3 ani. Cf art. 5”

Citește și: Este DEFINITIV: Anunțul judecătorilor despre Darius Vâlcov

“Nu îmi e clar cum a fost posibilă această flagrantă încălcare a statului de drept de către administrația prezidențială, cine a fost responsabil și cum a fost sancționat.

Citește și: Probleme pentru Radu Mazăre: A pierdut procesul și a fost condamnat

Pentru că, nu-i așa, dacă președintele e primul care arată public că valoarea unei legi promulgate de el este zero, nu are nici d-nul Ponta de ce demisiona, nici d-nul Oprea de ce-și aminti ce scrie în tratatul de integrare la UE, ce să mai vorbesc de restul corpului cetățenesc, care demult nu mai dă doi bani pe legea și ordinea de drept, și nu-i trebuie mult să arate la fel de puțin respect și liderilor săi”, conchide Mungiu-Pippidi.

Citește și: Angela Merkel şi François Hollande, anunț crucial pentru Europa

POEM SCRIS DE VADIM PENTRU KLAUS IOHANNIS

 

”Iar e-n lanţuri ţara asta

Ticăie bomba cu ceas

Ne-a lovit, din nou, năpasta

După un tătar – un sas.

 

Biată Ţară Românească

Eşti la capăt de destin…

Adolf Hitler să trăiască

Şi nepotul lui cretin.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.