Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu-Pippidi intervine în criza din PSD! Atac dur la adresa lui Mihai Tudose

jurnalistii.ro
Alina Mungiu Pippidi

Alina Mungiu-Pippidi analizează într-un editorial publicat pe "România Curată" criza internă din PSD în încercarea de a răspunde întrebării: „câștigă ceva buna guvernare din luptele interne din PSD?”

„Cum cîștigăm noi, partidul bunei guvernări ceva din agitația asta? Și ce cîștigăm? Că am pus sute de pesediști pe liste negre din 2004 în 2016, și nu mi s-a părut în 2016 că văd mare progres, că nu se poate numi progres că marii baroni ca Hrebenciuc, care totuși mai făcea cîte ceva, cumpăra liniște de la unguri și unitate pentru frontul pro-integrare UE, au dispărut, locul lor fiind luat de baroni mai mici, care își fac vacanțele în Maldive, nu pe Coasta de Azur? Sau e progresia Mircea Geoană / Victor Ponta / Liviu Dragnea vreo linie de evoluție care mi-a scăpat mie?", scrie Mungiu-Pippidi.

Mungiu-Pippidi remarcă faptul că Mihai Tudose a ajuns un favorit al presei anti-PSD.

ALERTĂ - Actorul Alexandru Arșinel, audiat de procurorii DIICOT

"Favoritul presei anti-PSD este lectorul-conferențiar ratat de la Academia SRI, premierul Tudose, care are marele avantaj că serviciile și Klaus Iohannis l-au lăsat să fie premier, deci e pe lista de persoane acceptabile. Premier din vara trecută, dl Tudose e cel care patronează peste guvernul care trimite mai mult de un milion de oameni în plus la fisc luna asta, cînd deja era coadă, ca să își achite contribuții CAS restante, și așa mai departe. Sigur, cu încă cîteva din astea (chiar nu mai trebuie mult), PSD se scufundă definitiv, deci dacă asta e misiunea încep să văd și eu de ce să-l preferăm. El e cel care guvernează direct și eficiența lui se vede, ca și impactul asupra bunei guvernări. Nu are procente de prezidențiabil, deci nici șanse să ia partidul. Atunci, de ce îl împingem? Numai și numai că îl place SRI?", afirmă politologul.

În final, politologul arată că şi în PSD s-a produs o schimbare importantă, acest partid renunţând la un comportament dictatorial care chema minerii sau ridica jurnalişti pentru că le aduceau critici.

„Desigur, și cu asta închei, dacă PSD nu ar fi doar un partid corupt, ca și celelate care au fost la guvernare, ci și un partid dictatorial, ar fi obligația noastră a tuturor să ieșim în stradă să-l dăm jos indiferent că alternativa nu e clară. Dar eu care am prins un partid care a adus minerii să îmi distrugă redacția, a vrut să mă bage la închisoare de vreo două ori, a închis pe un tînăr șef la privatizare în 2001 doar pentru vina că a privatizat, de era să moară băiatul ăla (de asta sunt bune drepturile deținuților), l-au umflat pe Mugur Ciuvică cînd difuza calomnii despre Năstase pe Internet (din păcate, cînd ne-am agitat, i-au dat drumul la o soartă mai rea, aceea de vedetă TV…) nu pot să nu remarc ce extraordinar de reținuți și democratici au devenit zilele astea. În afară de cîteva amenzi, nici măcar Fiscul nu vine la televiziuni urmărite la DNA pentru șantaj, dar care vor scăpa că sprijină DNA la greu, deși sunt îngropate în datorii. Toată lumea are dreptul să înjure PSD și pe Dragnea fără nici un risc, și de asta am ajuns așa mulți, cînd eram așa puțini, și tot de asta zgîrie auzul foarte tare cînd criticii PSD de azi, unii distinși intelectuali, se compară cu disidenții dinainte de 1989 (ca Goma, Tudoran, Antonesei, Filipescu), între care nu se numărau, ba chiar cu Soljenițîn și Havel. Partidul # PSD ciumaroșie nu prea are #simțul ridicolului, și de asta preferăm pe al nostru, mai modest, #bunaguvernare", încheie Mungiu-Pippidi.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.