Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu-Pippidi spune totul despre Marian Munteanu: Ce acuzații face

alina mungiu

Preşedintele Societăţii Academice din România (SAR), Alina Mungiu-Pippidi, afirmă că SAR şi România Curată au cerut Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii verificarea lui Marian Munteanu, în urma unor "declaraţii contradictorii şi minciuni legate de declaraţia de integritate" ale fostului candidat PNL la Primăria Capitalei.

"Pe mine ce m-a deranjat este faptul că el a spus la Digi că a semnat declaraţia de integritate pe care PNL s-a angajat că o semnează toţi candidaţii, pentru ca după aceea să spună că nu ştie dacă a semnat-o, după aceea să spună că nu mai vrea s-o semneze. Ultimul punct în acea declaraţie de integritate este că nu ai colaborat niciodată cu Securitatea şi că nu eşti agent acoperit al niciunui serviciu. Şi această declaraţie are o valoare penală, deci, dacă semnezi, este fals în acte, este fals în declaraţii. Şi a fost un semn de mare îngrijorare pentru noi faptul că am văzut aceste declaraţii contradictorii şi minciuni legate de declaraţia de integritate. Asta ne-a determinat să facem totuşi cererea la CNSAS", declarat miercuri, pentru AGERPRES, Alina Mungiu-Pippidi.

Citește și: O polițistă s-a pozat goală în timpul misiunii, în mașină / FOTO HOT

În opinia sa, Munteanu trebuia să clarifice "cu mult înainte" acuzaţiile privind o eventuală colaborare cu Securitatea.

"Acele informaţii pe care le avem, eu fiind aici timp de 25 de ani, au fost publicate de mai multe ori în presă. Autenticitatea sau lipsa lor de autenticitate nu a fost niciodată verificată. Înţeleg că s-au mai făcut cereri la CNSAS în decursul timpului. Am văzut că Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, spune foarte explicit că şi ei au avut nişte documente. Eu am văzut alte documente publicate... Fapt este că atunci când cineva candidează la o asemenea poziţie, aceste lucruri trebuie clarificate. El (n.r. Marian Munteanu) trebuia să le clarifice cu mult înainte pentru că acum CNSAS nu mai avea nici timpul fizic până la alegeri să clarifice într-o formă sau alta situaţia lui", a mai spus preşedintele SAR.

Citește și: STUDIU De ce blondele își încep viața sexuală mai devreme decât celelalte femei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.