Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu Pippidi: 'Tolontan vs Guran: Cine are dreptate'

AlinaMungiuPippidi

Politologul Alina Mungiu Pippidi intervine în disputa momentului. Jurnaliştii Cătălin Tolontan şi Moise Guran se află pe poziţii radical diferite în dosarul Ponta-Ghiţă-Blair. Politologul îi apreciază pe amândoi jurnaliştii, dar le pune cap la cap argumentele prin care se contrazic.

Citeşte şi: ProTV a distrus Antena 1 la audienţe: Glumă fabuloasă după 'meciul' Vocea României vs X-Factor

"Argumentele lor sunt serioase, să presupunem integral buna lor credinţă, că au dat dovezi destule în trecut, şi să discutăm ca la clasa de democraţie ce e în regulă şi ce nu e în regulă cu cazul amintit şi alte lucruri care se petrec în aceste zile. Cel puţin două investigaţii DNA, cea de la DIPI, ridiculizată de Ion Cristoiu după ce a citit rechizitoriul, şi povestea iubirii pe bani dintre Victor Ponta şi Sebi Ghiţă de la DNA Ploieşti rezumată într-un comunicat, sunt controversate pe bună dreptate.", scrie Pippidi într-un editorial, conform romaniacurata.ro.

Politologul nu se opreşte aici. Intervine în caz şi îl comentează în cele mai mici detalii. "Dacă acesta e un caz de corupţie electorală de ce nu e încadrat la corupţie electorală, ci la: « folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani » (Ponta ), şi « săvârşirea infracţiunii de spălare de bani » (Ghiţă). Nu e clar care sunt bunurile necuvenite (evenimentul cu Blair a fost public, şi eu am fost invitată, nu m-am dus, nu era în campanie, nu a fost vreun folos direct pentru nimeni), şi de ce, dacă Ponta şi-a vîndut influenţa, Ghiţă nu a cumpărat-o (nu e acuzat decît de spălare de bani). Blair însuşi, obiectul acestui transfer de credibilitate, a fost între timp demascat că a recompensat sponsorii partidului cu locuri în Camera Lorzilor, fără să se fi reuşit condamnarea cuiva. Nu e clar nici unde e spălarea de bani. M-aş bucura dacă banii proveneau din vreun contract public corupt, atunci e mai clar, dar, deşi eu sunt cea care a anunţat onor guvernul Cioloş prin aprilie că Ghiţă are n fonduri europene în curs la care i se plătesc tranşele şi azi, fără mari urmări, pentru că e greu să dovedeşti că acele contracte au fost căpătate corupt, am oarecari temeri şi la acest punct. ", spune Pippidi conform sursei citate.

Citeşte şi: Şeful KMG International rupe tăcerea: Legăturile dintre Rompetrol şi dosarul Ponta-Ghiţă-Blair

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.